Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

EURO 2020: V Rijeke predpovedajú na zápas so Slovenskom zlé počasie

Na snímke kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík (vpravo) a kapitán chorvátskej futbalovej reprezentácie Luka Modrič počas kvalifikačného zápasu E- skupiny EURO 2020 Slovensko - Chorvátsko v Trnave v piatok 6. septembra 2019. Foto: TASR

Pokiaľ by sa zápas naozaj nemohol uskutočniť v plánovanom termíne, presunuli by ho na nedeľu a rozhodca s delegátom a Európskou futbalovou úniou (UEFA) by stanovili nový čas začiatku.

Rijeka 15. novembra (TASR) - Chorvátska meteorologická a hydrologická služba vydala pre Rijeku, kde je na programe stretnutie kvalifikácie futbalových ME 2020 medzi domácim tímom a Slovenskom, tri výstrahy. Portál sportske.jutarnji.hr napísal, že pre silný vietor, búrky a výdatný dážď môže byť ohrozený sobotňajší výkop duelu E-skupiny (20.45 h).

Pokiaľ by sa zápas naozaj nemohol uskutočniť v plánovanom termíne, presunuli by ho na nedeľu a rozhodca s delegátom a Európskou futbalovou úniou (UEFA) by stanovili nový čas začiatku. Podľa predpovede počasia má dážď v Rijeke zosilnieť od popoludnia do večera, trávnik na štadióne je však v dobrom stave a mal by vydržať. Ďalšia hrozbu predstavuje vietor, podľa portálu je optimistický názor, že najväčšiu silu dosiahne až po zápase.

Chorváti už majú skúsenosť s podobnou situáciou, v septembri 2017 museli približne po dvadsiatich minútach prerušiť ich súboj s Kosovom v Záhrebe. Preložili ho na nasledujúci deň s výkopom o 14.30 h.