Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Derby potrestalo Bennetta a Lawrencea za nehodu pod vplyvom alkoholu

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Obaja hráči sa 15. októbra postavia pred miestny okresný súd.

Derby 5. októbra (TASR) - Vedenie anglického futbalového klubu Derby County potrestalo dvojicu hráčov Masona Bennetta a Toma Lawrenca za zapríčinenie autonehody pod vplyvom alkoholu finančnou pokutou vo výške 6-týždňového platu, povinnosťou odpracovať 80 hodín verejnoprospešných prác a navštíviť kurz "pitia s rozumom".

Incident sa mal stať po spoločnom večierku, na ktorom sa zúčastnil okrem hráčov aj celý tímový personál. Pri nehode navyše kapitán mužstva Richard Keogh utrpel vážne zranenie kolena, pre ktoré vynechá celú sezónu. "Klub nebude tolerovať správanie, ktoré ohrozuje zdravie ostatných a ničí jeho reputáciu," uviedol klub vo svojom vyhlásení.

Popol na hlavu si sypal aj jeden z previnilcov Mason Bennett: "Ako profesionálny futbalista musím byť vzorom pre mládež. Hanbím sa za svoje konanie. Mám 23 rokov, čo je vek, v ktorom by som sa už mal vedieť správať. Rodičia ma takto nevychovali."

Obaja hráči sa 15. októbra postavia pred miestny okresný súd. Možná výška trestu zatiaľ nie je známa.

Derby účinkuje v druhej najvyššej anglickej súťaži Championship. Útočník Lawrence figuruje v nominácii waleskej reprezentácie na nadchádzajúce zápasy kvalifikácie EURO 2020 so Slovenskom (10. októbra v Trnave) a Chorvátskom (13. októbra v Cardiffe).