Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Coleman popiera porušenie pravidiel: Nemám dôvod vyhýbať sa kontrole

Christian Coleman, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Americká antidopingová agentúra uviedla, že Coleman nesplnil povinnosť informovať o svojej polohe za účelom vykonania kontroly.

New York 25. augusta (TASR) - Americký šprintér Christian Coleman je pripravený vyvrátiť obvinenia, podľa ktorých mal v priebehu uplynulých 12 mesiacov údajne zmeškať tri dopingové kontroly. Dvadsaťtriročný atlét verí, že sa jeho meno podarí očistiť ešte pred tohtoročnými MS v katarskej Dauhe (28. septembra - 6. októbra).

Americká antidopingová agentúra uviedla, že Coleman nesplnil povinnosť informovať o svojej polohe za účelom vykonania kontroly. Podľa antidopingových pravidiel musia atléti uviesť s 90-dňovým predstihom čas a miesto, kde môžu komisári vykonať námatkovú mimosúťažnú kontrolu. V prípade, že športovec danú povinnosť nesplní, musí čeliť tým istým dôsledkom ako v prípade pozitívneho nálezu.

"Neberiem žiadne výživové doplnky, preto nemám dôvod vyhýbať sa dopingovej kontrole," citovala Colemana agentúra AP. "Informácie, ktoré sa o mne šíria, sú nepravdivé a ničím nepodložené. Som si istý, že vypočúvanie, ktoré sa uskutoční 4. septembra, celú vec vysvetlí," povedal držiteľ najrýchlejšieho tohtoročného času na 100 m.