Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Cibulkovej premožiteľka z finále Australian Open sa stala mamou

Bývalá tenistka Li Na sa teší s manželom z narodenia prvého dieťaťa. Foto: www.facebook.com

Spolu s manželom Dennisom sa včera dočkali prvého dieťaťa, dcérky Alisy, ktorá sa narodila v rovnaký deň ako Nadal.

Bratislava 3. júna (Teraz.sk) - Bývalá úspešná Číňanka Li Na ukončila vlani v septembri aktívnu kariéru vo veku 32 rokov. Dôvodom boli pretrvávajúce zdravotné problémy s kolenami a rovnako snaha založiť si rodinu.

Spolu s manželom Dennisom sa včera dočkali prvého dieťaťa, keď Li Na doma v Číne porodila dcérku.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková (vpravo) a čínska tenistka Na Li počas finálového zápasu ženskej dvojhry proti čínskej tenistke Na Li na grandslamovom turnaji Australian Open 25. januára 2014 v Melbourne.
Foto: TASR/AP


"S Dennisom vám predstavujeme našu krásnu Alisu. Sme veľmi šťastní a milujeme ju," napísala na sociálnej sieti dvojnásobná grandslamová víťazka. Li Na ako prvá ázijská hráčka v histórii triumfovala na podujatí tzv. veľkej štvorky - v roku 2011 na Roland Garros. Vo finále Australian Open 2014 zdolala našu Dominiku Cibulkovú.

Bývalá úspešná tenistka ukončila profesionálnu kariéru pre dlhodobé zdravotné problémy vlani v septembri. Jej dcérka sa narodila v ten istý deň ako Rafael Nadal, ktorý v stredu oslávil 29 rokov. Tenisová kariéra malej Alisy je však vo hviezdach. Na Li uviedla, že ju povzbudí v akejkoľvek športovej aktivite.