Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

K slovenskému tímu na MS 2019 sa pripoja aj títo hráči

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ďaloga sa pripojí k mužstvu už na utorkovom zraze v Piešťanoch. Studenič sa zapojí do prípravy v stredu.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Slovenskú hokejovú reprezentáciu posilnia pred nadchádzajúcimi prípravnými stretnutiami s Rakúskom obranca Marek Ďaloga zo švédskej Mory a útočník Marián Studenič z klubu AHL Binghamton Devils. Naopak, z kádra vypadli Martin Chovan, Matej Paulovič a Radoslav Tybor.

Po dvojzápase s Nemeckom (1:2 a 1:3) urobili generálny manažér národného tímu Miroslav Šatan a tréner Craig Ramsay ďalšie zmeny v kádri. Ďaloga sa pripojí k mužstvu už na utorkovom zraze v Piešťanoch. Studenič sa zapojí do prípravy v stredu. Dvadsaťročného krídelníka, ktorého Binghamton nepostúpil do play off v nižšej zámorskej súťaži AHL, čaká premiéra v reprezentačnom A-tíme.

Slovenskí hokejisti pripravujúci sa na domáce MS zatiaľ v príprave nevyhrali ani raz, po prehre 0:4 so Švédskom v Topoľčanoch neuspeli ani v dvojzápase s Nemeckom v Kaufbeurene a Garmisch-Partenkirchene. Najbližšie sa v rámci Euro Hockey Challenge stretnú s Rakúskom, najprv si zmerajú sily v piatok v Salzburgu a o deň neskôr v Innsbrucku. V záverečnej príprave budú pokračovať dvojzápasom s Českom v Trenčíne a Nitre (26. a 27. apríla), duelom s Veľkou Britániou v Poprade (4. mája) a generálkou na MS bude súboj s Nórmi v Michalovciach (7. mája). Informáciu priniesla oficiálna webstránka Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Káder SR pred dvojzápasom Euro Hockey Challenge proti Rakúsku v Salzburgu a Innsbrucku (19. - 20. apríla):

Brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio, Fín., 7/0), Július Hudáček (Spartak Moskva, Rus./KHL, 44/0), Andrej Košarišťan (HC Nové Zámky, štarty v reprezentácii/góly: 4/0)

Obrancovia: Michal Čajkovský (Dinamo Moskva, Rus./KHL, 50/5), Marek Ďaloga (Mora IK, Švéd., 81/9) Martin Fehérváry (HV 71, Švéd., 20/1), Mário Grman (Slovan Bratislava, KHL, 18/0), Patrik Koch (HC Košice, 6/0), Mislav Rosandič (Mountfield HK, ČR, 14/0), Michal Sersen (Slovan Bratislava, KHL, 117/9), Martin Štajnoch (Red Bull Salzburg, Rak/EBEL, 25/0)

Útočníci: Martin Bakoš (HK Soči, Rus./KHL, 62/12), Dávid Bondra (HK Poprad, 23/4), Dávid Buc (Slovan Bratislava, KHL, 28/2), Lukáš Cingel (Mountfield HK, ČR, 54/5), Michal Chovan (HKM Zvolen, 10/1), Milan Kytnár (HKM Zvolen, 14/0), Adam Liška (Slovan Bratislava, KHL, 5/0), Ladislav Nagy (HC Košice, 111/33), Radovan Puliš (HC 07 Detva, 13/4), Matúš Sukeľ (Slovan Bratislava, KHL, 17/1), Marián Studenič (Binghamton Devils, USA/AHL, 0/0), Patrik Svitana (HK Poprad, 24/1), Rastislav Špirko (HKM Zvolen, 41/4)

Realizačný tím:

Generálny manažér: Miroslav Šatan

Manažérka: Zuzana Chrenková

Hlavný tréner: Craig Ramsay

Asistent trénera: Róbert Petrovický

Asistent trénera: Michal Handzuš

Asistent tréner: Andrej Podkonický

Tréner brankárov: Ján Lašák

Video analytik: Igor Andrejkovič

Kondičný tréner: Róbert Bereš

Lekár: Michal Zaťka

Fyzioterapeut: Vladimír Čavojec

Fyzioterapeut: Andrej Foltýn

Výstrojový manažér: Rastislav Ladecký

Výstrojový manažér: Ľuboš Ondrejka

Média manažér: Peter Jánošík