Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Brazílčania vyhrali MS do 17 rokov, vo finále zdolali Mexiko

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pôvodne sa pritom na šampionáte Brazílčania ani nemali predstaviť, pretože si nevybojovali miestenku z kontinentálnej kvalifikácie.

Brasilia 18. novembra (TASR) - Futbalisti Brazílie sú štvrtýkrát v histórii majstri sveta v kategórii do 17 rokov. V nedeľňajšom finále šampionátu na domácej pôde zdolali Mexiko, keď otočili skóre v záverečnej desaťminútovke. V tretej minúte nadstavenia rozhodol o triumfe striedajúci Lazaro.

Bryan Gonzalez poslal v 66. minúte Mexiko do vedenia, na jeho gól odpovedal vyrovnaním v 83. minúte Kaio Jorge z pokutového kopu. Lazaro sa potom postaral o obrat v skóre zásahom na 2:1 a Mexičania už nemali čas zmazať manko. Brazílčania sa predtým v tejto kategórii tešili z titulu aj v rokoch 1997, 1999 a 2003. Na tróne vystriedali Anglicko.

Pôvodne sa pritom na šampionáte Brazílčania ani nemali predstaviť, pretože si nevybojovali miestenku z kontinentálnej kvalifikácie. Pre problémy Peru ako pôvodného organizátora MS však FIFA pridelila turnaj Brazílii a jej reprezentácia získala isté miesto ako usporiadateľ, pripomenula agentúra AP.

Na tretej priečke skončilo Francúzsko, v boji o bronz si poradilo s Holandskom 3:1. Hetrikom sa blysol útočník z Paríža St. Germain Arnaud Muinga.

MS hráčov do 17 rokov v Brazílii

finále:

Mexiko - Brazília 1:2 (0:0)

Góly: 66. Gonzalez - 83. Kaio Jorge (z 11m), 90.+3 Lazaro

o 3. miesto:

Holandsko - Francúzsko 1:3 (1:1)

Gól: 15. Taabouni - 22., 54. a 62. Muinga