Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Becker sa stal trénerom Runeho: Je ako neobrúsený diamant

Nemecká tenisová legenda a trojnásobný wimbledonský šampión Boris Becker čaká na začiatok tlačovej konferencie vo Frankfurte 23. augusta 2017. Becker sa stal novým šéfom nemeckej mužskej tenisovej zložky. Oznámil to prezident Nemeckého tenisového zväzu Ulrich Klaus. Becker ešte vlani pôsobil ako tréner bývalej svetovej jednotky Srba Novaka Djokoviča. Foto: TASR/AP

Becker sa vrátil na televízne obrazovky ako spolukomentátor vlani v decembri po tom, ako ho prepustili z väzenia vo Veľkej Británii.

Berlín 19. októbra (TASR) - Legendárny nemecký tenista Boris Becker sa vracia k trénerskému remeslu. Bývalý trojnásobný wimbledonský šampión pre podcast televíznej stanice Eurosport potvrdil, že sa stal koučom Dána Holgera Runeho.

S 20-ročným Runem bol v kontakte dávnejšie, k spolupráci sa obaja odhodlali až teraz. "Môj kalendár to umožňuje a Holger je typ hráča, ktorý je veľmi zaujímavý. Má veľké odhodlanie a temperament na kurte. Je ako neobrúsený diamant," povedal Becker o šiestom hráčovi svetového rebríčka ATP.

Becker sa vrátil na televízne obrazovky ako spolukomentátor vlani v decembri po tom, ako ho prepustili z väzenia vo Veľkej Británii. Tam si odpykával trest za miliónové daňové úniky. V minulosti pôsobil aj ako tréner Srba Novaka Djokoviča.