Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Basketbalový majster z Levíc ulovil amerického krídelníka Benjamina

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Dvadsaťpäťročný Benjamin počas pôsobenia na univerzite Oregon získal s tímom konferenčný titul a dostal sa medzi najlepšiu osmičku celej NCAA v záverečnej sezóne.

Levice 15. januára (TASR) - Vedeniu Levických Patriotov sa podaril cenný úlovok na hráčskom trhu. Úradujúci slovenský basketbalový majster angažoval jedného z najlepších hráčov aktuálneho ročníka českej NBL amerického krídelníka Dwaynea Benjamina.

Dvadsaťpäťročný Benjamin počas pôsobenia na univerzite Oregon získal s tímom konferenčný titul a dostal sa medzi najlepšiu osmičku celej NCAA v záverečnej sezóne. Profesionálnu kariérou odštartoval v dánskom Bakken Bears, kde získaval cenné skúsenosti aj v Lige majstrov. Nasledovalo pôsobenie v austrálskom mužstve Geraldton Buccaneers, kde sa dostal do najlepšieho tímu súťaže. Predchádzajúci ročník strávil v Macedónsku v tíme KK Blokotehna Gevgelija, kde ho zaradili do tamojšieho All Star tímu a získal ocenenie pre najlepšieho krídelníka a najlepšieho legionára. V Balkánskej lige sa dostal do druhej najlepšej päťky súťaže. Vlani v lete posilnil BK Pardubice a zviditeľnil sa v kvalifikácii Ligy majstrov i v skupinovej fáze Európskeho pohára FIBA. V druhej menovanej súťaži mal priemer 14,0 bodu a 4,2 doskoku. V domácej lige boli jeho čísla ešte o čosi výraznejšie – 15,0 bodu (58,3% úspešnosť za dva body, 38,9% za tri body a 82,9% trestných hodov), 6,8 doskoku a 2,4 asistencie na zápas.

"Považujeme to stále tak trochu za zázrak, že sa nám podarilo získať Dwayna Benjamina do Levíc. Keď sme na jeseň sledovali zápasy Pardubíc v lige a tiež v európskych pohároch, tak sme sledovali jeho skvelé výkony, no vtedy sme na to ani nepomysleli, že by mohol hrať čoskoro u nás. Teraz je tu a my verím, že keď sa po zranení vráti do formy a zohrá sa s tímom, tak nám môže pomôcť dosiahnuť naše ciele. Určite si rýchlo získa sympatie našich fanúšikov. Robíme všetko pre to, aby mohol zasiahnuť už do stredajšieho zápasu," vyjadril sa pre web basketliga.sk generálny manažér klubu Ladislav Garaj. "V správnom momente sme hľadali na trhu hráča, u ktorého veríme, že nám prinesie extra kvalitu. Myslíme si, že Dwayne týmto hráčom je a ja verím, že sa rýchlo adaptuje na náš systém a pomôže nám dosiahnuť tohtosezónne ciele," povedal k novej posile tréner tímu Teo Hojč.