Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Z. Čaputová sa stretne s ukrajinským prezidentom a premiérom

Na archívnej snímke Zuzana Čaputová. Foto: TASR

Prezidentka SR sa počas svojej návštevy zúčastní i na pietnom akte kladenia venca na Hrob neznámeho vojaka a uctí si pamiatku obetí hladomoru na Ukrajine.

Kyjev/Bratislava 16. septembra (TASR) - Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová navštívi v pondelok Kyjev, kde sa stretne s ukrajinským prezidentom a premiérom a uctí si aj obete hladomoru na Ukrajine. TASR o tom informovala Martina Goffová z tlačového oddelenia Kancelárie prezidentky SR.

Prezidentka má v Kyjeve absolvovať bilaterálny rozhovor s prezidentom Ukrajiny Volodymyrom Zelenským, po ktorom majú na programe plenárne rokovanie delegácií. Popoludní sa najvyššia predstaviteľka Slovenskej republiky stretne s ukrajinským premiérom Olexijom Hončarukom.

Čaputová sa počas svojej návštevy zúčastní i na pietnom akte kladenia venca na Hrob neznámeho vojaka a uctí si pamiatku obetí hladomoru na Ukrajine.

Prezidentka svoju prvú cestu na Ukrajinu od nástupu do úradu zakončí v pondelok neskôr popoludní a odcestuje na Slovensko.

Zuzana Čaputová, ktorá zvíťazila v marcových prezidentských voľbách, zložila slávnostný sľub 15. júna. Prvá zahraničná cesta novozvolenej hlavy štátu smerovala 20. júna do Českej republiky. Čaputová už odvtedy navštívila aj Maďarsko, Poľsko, Francúzsko, Belgicko, Švajčiarsko, Nemecko a naposledy Rakúsko.