Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Kandidátku PS-Spolu otvára M. Truban, posledná je J. Dubovcová

Na snímke volebný líder koalície Progresívne Slovensko -Spolu Michal Truban počas predstavenia kandidačnej listiny koalície PS-Spolu do budúcoročných parlamentných volieb v Bratislave 2. decembra 2019. FOTO TASR - Jaroslav Novák Foto: TASR

Voľby do Národnej rady sa budú konať 29. februára 2020. Kampaň sa už začala.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Koalícia Progresívne Slovensko (PS)-Spolu predstavila v pondelok kandidátnu listinu do budúcoročných parlamentných volieb. Lídrom kandidátky je podnikateľ Michal Truban, druhý je poslanec Národnej rady SR Miroslav Beblavý, tretí ekológ a aktivista Erik Baláž, štvrtá právnička Irena Bihariová. TASR o tom informovala hovorkyňa koalície Silvia Hudáčková.

Z piateho miesta kandiduje Jozef Mihál, ďalej sú to Ivan Štefunko, Katarína Macháčková, Zora Jaurová, Simona Petrík a desiatku uzatvára Martin Dubéci.

"Zmenu na Slovensku prinesú len politici, ktorí vedia spolupracovať a ktorí sa vedia spojiť. Som nesmierne rád, že presne takíto ľudia sa spojili v koalícii dvoch strán Progresívne Slovensko a Spolu," uviedol Truban.

V zložení kandidátky sa má odrážať programové zameranie koalície - je na nej 11 ekológov, environmentalistov a aktivistov za životné prostredie, 11 učiteľov a expertov na vzdelávanie a sedem zástupcov zdravotníckych profesií. Nachádza sa na nej tiež 52 žien. Z posledného miesta kandiduje bývalá verejná ochrankyňa práv Jana Dubovcová.

Voľby do Národnej rady budú 29. februára 2020. Kampaň sa už začala. Čas na podanie kandidátnych listín vypršal 1. decembra o polnoci.