Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 22. januára (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

V kauze vraždy Kuciaka súd oznámi, ako naloží s prepismi z Threemy
Pezinok

Aj dnes redaktori TASR sledujú súdny proces v kauze vraždy Jána Kuciaka. Hlavné pojednávanie pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku dnes pokračuje aj za opätovnej prítomnosti obžalovanej Aleny Zs. Predsedníčka senátu Ružena Sabová už avizovala, že dnes oznámi, ako sa senát postaví k oboznamovaniu prepisov cez aplikáciu Threema. Na súd by sa mali opäť dostaviť aj členovia komanda, ktoré sledovalo novinárov, Peter Tóth, Štefan Mlynarčík a Miroslav Kriak. Podrobné multimediálne spravodajstvo ponúkneme v priebehu celého dňa.



Vláda SR: Diaľničná známka má od februára platiť 365 dní
Bratislava

Motoristi by mali mať od 1. februára možnosť kúpiť si ročnú diaľničnú známku s platnosťou na 365 dní. Doplnenie súčasného znenia v nariadení vlády bude kabinet schvaľovať na svojom dnešnom rokovaní. Témou rokovania bude tiež medzirezortný program Podpora obrany štátu na roky 2020 až 2022. Materiál sa zaoberá obrannou infraštruktúrou, dodávkami tovarov či zdravotníckou podporou Ozbrojeným silám na zabezpečenie obrany štátu. Kabinet sa má tiež vrátiť k odvolávaniu podpredsedu Úradu pre verejné obstarávanie Juraja Bugalu.

ANS sa vyjadrí k štátnej pomoci iba štátnym nemocniciam
Bratislava

V dnešnom domácom servise prinesie TASR aj informácie z prostredia Asociácie nemocníc Slovenska. Jej predstavitelia chcú ozrejmiť svoje stanoviská pred pripravovanými rokovaniami so zdravotnými poisťovňami k téme financovania na rok 2020. Asociácia tiež povie, ako si predstavuje rozpočet pre rezort zdravotníctva v tomto roku a dotkne sa aj problematiky štátnej pomoci výlučne pre štátne nemocnice.

Francúzsko chce urovnať spor s USA o digitálnej dani
Paríž/Bratislava

V zahraničí bude TASR sledovať aj situáciu medzi Francúzskom a USA v spore o digitálne dane. Paríž je totiž ochotný pozastaviť vyberanie dane do konca tohto roka, samotnú daň však nezruší. Francúzsky minister financií Bruno Le Maire sa chce dnes s USA dohodnúť na spoločnom pláne týkajúcom sa zdaňovania digitálnych koncernov. Paríž podporuje snahy OECD o dosiahnutie dohody v tejto oblasti. USA pohrozili Francúzsku odvetnými clami za to, že zaviedlo na národnej úrovni digitálnu daň, ktorá sa týka predovšetkým veľkých amerických koncernov, ako sú Google alebo Facebook.

Dvaja Slováci na korčuliarskych ME nemajú veľké ambície
Graz/Bratislava

Na krasokorčuliarskych majstrovstvách Európy v Grazi sa odo dnes do soboty predstaví 165 súťažiacich z 33-och krajín. Budú medzi nimi aj dvaja Slováci, Ema Doboszová a Michael Neuman. Slovenské ambície nie sú vysoké, prekvapením by bol postup do voľných jázd. Doboszová na tomto fóre debutuje. Pre Neumana pôjde o 5-ty štart na kontinentálnom šampionáte, naposledy obsadil 35-tu priečku.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher