Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 17. januára (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Viera Kulichová vám prináša spravodajský prehľad dňa.



Spoločný obed prezidentov SR
(Bratislava)

Prezidentka Zuzana Čaputová sa stretne so svojimi predchodcami na spoločnom novoročnom obede. Pokračuje tak v tradícii svojich predchodcov. Pôjde o prvý obed podávaný prezidentkou, naposledy sa hlavy štátu stretli ešte na obede, ktorý podával Andrej Kiska. S Ivanom Gašparovičom a Rudolfom Schusterom vlani hovorili o prezidentských voľbách aj o výbere nových ústavných sudcov.

Únie hydinárov Slovenska o vtáčej chrípke
(Bratislava)

Únia hydinárov Slovenska sa bude venovať vtáčej chrípke. Tá sa v susedných krajinách pri hraniciach so Slovenskom objavila aj v komerčných chovoch. Únia povie, aké opatrenia prijali slovenskí veľkochovatelia hydiny, aby na ich farmy vtáčia chrípka neprenikla.

Premiér a ministerka vnútra o výbuchu v Prešove
(Prešov, Hiník nad Hronom)

Premiér Peter Pellegrini a ministerka vnútra Denisa Saková sa chystajú do regiónu. Navštívia Prešov, kde budú hovoriť o situácii po výbuchu plynu v bytovke a o aktuálnej zmluve na odvoz sutín. Pripomenú si aj 75. výročie oslobodenia mesta Prešov. Saková pôjde aj na podujatie Hasiči hasičom, kde ocenia výnimočné činy na úseku ochrany pred požiarmi.

Správa o používaní štátneho jazyka
(Bratislava)

Pozrieme sa aj na správu o používaní štátneho jazyka na Slovensku. Tá mapuje úroveň ovládania a používania slovenského spisovného jazyka vo viacerých oblastiach verejného života v období od októbra 2017 do konca septembra 2019. Podľa správy klesol počet nedostatkov v poskytovaní informácií o potravinách v štátnom jazyku, aj počet podnetov na nedodržanie informácií pre spotrebiteľov v štátnom jazyku.

Ministri OECD rokujú o migrácii, šéf Európskej rady vo Viedni

(Paríž, Viedeň)

Ministri Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj budú rokovať o problematike migrácie. Predseda Európskej rady Charles Michel sa vo Viedni stretne s rakúskym kancelárom Sebastianom Kurzom. Viac infomácií nájdete v spravodajstve TASR. Pekný deň.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher