Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 14. novembra (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Korupcia vo futbale
(Bratislava)

Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici sa dnes bude zaoberať prípadom korupcie v slovenskom futbale. Dnes sa uskutoční verejné zasadnutie. Za korupciu je v tomto prípade stíhaných 14 osôb. Korupcie sa mali obvinení dopustiť v šiestich futbalových zápasoch tretej, štvrtej a piatej futbalovej ligy Stred. Hlavní rozhodcovia, asistenti rozhodcov a delegáti mali na osobných stretnutiach prijímať úplatky vo výške 200 až 1000 eur. Národná kriminálna agentúra po zásahu v Banskej Bystrici zadržala 20 osôb.

Vývoj HDP
(Bratislava)

Štatistický úrad dnes zverejní najnovšie údaje o tom ako rástla v druhom štvrťroku slovenská ekonomika. Naposledy štatistiky potvrdili spomalenie tempa hospodárstva. Dôvodom bol najmä vývoj v eurozóne. Štatistický úrad okrem vývoja hrubého domáceho produktu zverejní aj údaje o vývoji spotrebiteľských cien v októbri.



Starnutie na Slovensku
(Bratislava)

Z nášho spravodajského servisu sa dnes dozviete výsledky prieskumu zameraného na dôstojné starnutie. Občianske združenia a organizácie venujúce sa sociálnej starostlivosti sa pýtajú politikov a odborníkov, ako má dôstojné starnutie na Slovensku vyzerať. Prieskum pravdepodobne poukáže na viaceré nedostatky v tejto oblasti.

Zmena klímy
(Bratislava)

Ministerstvo životného prostredia organizuje dnes medzinárodnú konferenciu zameranú na zmenu klímy. Odborníci budú diskutovať o výzvach a riešeniach v tejto oblasti do budúcnosti. Podujatie spoluorganizuje aj Slovenská agentúra životného prostredia.

Výročie Nežnej revolúcie
(Bratislava)

Aj dnes vám budeme prinášať spravodajstvo pri príležitosti 30. Výročia Neržnej revolúcie. Konať sa budú viaceré podujatia, najmä na univerzitách. Univerzita Komenského otvorí vernisáž, ktorá mapuje dianie na Filozofickej fakulte v roku 1989. Paneurópska vysoká škola zase organizuje konferenciu s názvom Pravda, lož a sloboda. V Trnave sa uskutoční pietna spomienka na obete komunistického režimu.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher