Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 29. október (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Odvolávanie M. Glváča
(Bratislava)

Podpredseda parlamentu Martin Glváč bude dnes čeliť odvolávaniu. Opozícia v piatok odovzdala podpisy potrebné na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu. Glváča z funkcie podpredsedu chce odvolať pre jeho údajnú komunikácia s Marianom K., ktorý je obžalovaný z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Glváč mal vedieť o viacerých kauzách, napríklad aj o tom, že si Marian K. nominoval svojho človeka do funkcie zástupcu riaditeľa Slovenskej informačnej služby. Ten však tieto medializované informácie neustále odmieta a podal aj trestné oznámenia.



Pojednávanie v kauze expolicajta
(Bratislava)

Po dlhšej prestávke sa pred Okresný súd v Bratislave opäť postaví expolicajt Ľuboš T. Čelí obžalobe pre zneužitie právomoci verejného činiteľa a obmedzovanie osobnej slobody. Pred súdom stojí pre incident s dvoma ženami zastavenými pri cestnej kontrole v bratislavskej Petržalke v roku 2014. Na internete sa následne objavilo video, na ktorom počas kontroly použil voči vodičke Marte B. donucovacie prostriedky. Tie orgány činné v trestnom konaní vyhodnotili ako neprimerané. Podľa obžalovaného však vodička nemala potrebné doklady od auta a voči hliadke sa správala agresívne, za čo ju predviedli na policajné oddelenie. Zaistenie na video nakrútila jej dcéra.

Prezidentka na návšteve Martina
(Martin)

Prezidentku Zuzanu Čaputovú čaká dnes bohatý pracovný program. Navštívi mesto Martin, kde sa stretne s primátorom a predstaviteľmi mesta. Následne absolvuje kladenie venca k pamätnej tabuli Martinskej deklarácie, ale aj kladenie kytice k hrobu Milana Hodžu. Prezidentka navštívi aj Jeseniovu lekársku fakultu a simulačné centrum. Hovoriť bude aj s vedením Univerzitnej nemocnice Martin.

Inovácie a pracovný trh
(Bratislava)

Slovensko už dlhšiu dobu bojuje s nedostatkom kvalifikovanej pracovnej sily. Ministerstvo práce dnes organizuje odbornú konferenciu, na ktorej sa bude hovoriť o tom ako udržať krok s inováciami a získať kvalitných pracovníkov. Ministerstvo už v minulosti analyzovalo vplyv digitalizácie na pracovný trh.

Rekonštrukcia cesty
(Ždiar)

Slovenská správa ciest dokončila rekonštrukciu cesty I/66 v obci Ždiar pod Belianskymi Tatrami. Potrebné bolo zvýšiť bezpečnosť a odvodnenie vozovky. Slávnostný akt strihania pásky sa uskutoční za prítomnosti štátnej
tajomníčky ministerstva dopravy Ladislavy Cengelovej.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk. Prajem príjemný deň.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher