Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 16. októbra (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Viera Kulichová vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Voľba podpredsedu NRSR
(Bratislava)

Poslanci si budú voliť nového podpredsedu Národnej rady. Miesto sa uvoľnilo po odchode Lucie Ďuriš Nicholsonovej do europarlamentu. Pozíciu má obsadiť SaS, tá do funkcie navrhuje Martina Klusa. Pôvodne presadzovala Ľubomíra Galka. Ale ten v tajnom hlasovaní neprešiel a medzičasom odišiel zo strany.



Poslanci o činnosti prokuratúry
(Bratislava)

Parlament má hovoriť aj o činnosti prokuratúry za minulý rok. Podľa správy generálneho prokurátora klesla kriminalita, ale vzrástol počet prípadov v oblasti detskej pornografie. Poslanci majú diskutovať aj o činnosti špeciálnej prokuratúry. Správa hovorí okrem iného, že prokurátori vnímajú veľmi zle úniky a medializovanie informácií z vyšetrovacieho spisu vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Rozklad SaS
(Bratislava)

Sledujeme aj dianie v opozičnej SaS. Zo strany odchádzajú ľudia vrátane známych tvárí. Odišli aj deviati poslanci, ktorí by chceli založiť nový poslanecký klub. Na to ale potrebujú aj požehnanie parlamentu. Pokiaľ ho nedostanú, klub nevznikne. Odídenci z SaS zatiaľ nepovedali, či založia novú stranu. Z SaS odišli pre nezhody s predsedom strany Richardom Sulíkom. Ten postupne predstavuje svoju kandidačnú listinu pre budúcoročné parlamentné voľby.

Pojednávanie s Pachingerom
(Bratislava)

Pozrieme sa aj na hlavné pojednávanie s Patrikom Pachingerom, ktorý je právoplatne odsúdený v kauze podvodu na nebankovky BMG Invest a Horizont Slovakia. Za kauzu skrachovaných nebankoviek si odpykáva sedemročné väzenie. Spolu s ním boli v súvislosti s podvodmi okolo nebankoviek stíhaní aj Dávid Brtva a Jozef Majský. Vytváraním falošných pohľadávok mala trojica spôsobiť škodu vtedajších 448 miliónov korún. Zo zatvorených pobočiek sa mali obohatiť o 53 miliónov korún.

Lajčák na zasadnutí Medziparlamentnej únie
(Belehrad)

Minister zahraničia Miroslav Lajčák vystúpi ako úradujúci predseda Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe na zasadnutí Medziparlamentnej únie v Belehrade. Únia združuje zástupcov 179-tich parlamentov z celého sveta. Lajčáka čakajú aj bilaterálne rokovania.

Situácia na severe Sýrie
(Turecko/Sýria)

Naďalej sledujeme aj situáciu v Sýrii po invázii Turecka. Ankara vyhlásila, že vo vojenskej operácii na severe Sýrie bude pokračovať. A to aj napriek nesúhlasu medzinárodného spoločenstva.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher