Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 4. september (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Lucia Kvašňovská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Vláda rokuje
(Bratislava)



Zvýšenie rodičovského príspevku, dôchodkový vek, ale aj rozšírenie výnimky z nelegálneho zamestnávania či nový štatút hlavného hraničného splnomocnenca Slovenska. Aj tým sa bude zaoberať vláda na svojom rokovaní. Ministri okrem toho prerokujú viaceré správy či už o stave poľnohospodárstva a potravinárstva, alebo lesného hospodárstva za rok 2018. Vládny kabinet sa bude venovať aj Národnému protikorupčnému programu. Ten upozorňuje na viaceré nedostatky. Efektívnejší boj proti korupcii sa podľa predkladateľov programu nezaobíde bez uplatňovania prísnejších sankcií, postihujúcich výnosy z trestnej činnosti.

Pellegrini sa stretne s von der Leyenovou
(Brusel)

Premiér Peter Pellegrini sa stretne s novou predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou. Urobí tak počas oficiálnej návštevy Bruselu v sídle Európskej komisie. Nemecká politička sa funkcie oficiálne ujme od 1. novembra, stane tak prvou ženou na čele Európskej komisie. Vo funkcii vystrieda Jeana-Clauda Junckera. Rozhodli o tom poslanci Európskeho parlamentu tajnou voľbou.

Aktualizácia Atlasu rómskych komunít
(Bratislava)

Atlas rómskych komunít je komplexný materiál, ktorý prináša informácie o Rómoch na Slovensku priamo z terénu. Aktualizovanú databázu predstaví na tlačovej konferencii splnomocnenec vlády pre rómske komunity Ábel Ravasz. Prezentovať by mal aj kladné zistenia o súčasných podmienkach rómskych komunít na Slovensku.

Rodičia by mali deťom pomáhať s úlohami
(Rada TASR)

Pri prechode z materskej školy do prvej triedy je zmena režimu pre deti náročná. Čakajú ich nové povinnosti, v škole musia pozorne sedieť a počúvať učiteľku. Pri príležitosti začiatku školského roka sa pozrieme aj na rady psychologičky pre rodičov. Vyhradiť by si napríklad mali čas, kedy pomôžu deťom s úlohami. Tento čas by sa nemal veľmi meniť a príprava na vyučovanie by nemala byť dlhšia ako jedna hodina. Rovnako by sa podľa psychologičky mali s deťmi popoludní rozprávať o tom, čo sa im v škole najviac páčilo.

Výzva na podporu klimatického štrajku
(Bratislava)

20. septembra sa má aj na Slovensku konať veľký klimatický štrajk. Členovia študentského klimatického hnutia Fridays For Future Slovensko žiadajú o podporu podujatia. Prostredníctvom tlačovej konferencie plánujú osloviť študentov škôl a univerzít, aby ich v nadchádzajúcom štrajku podporili. K spolupráci chcú prizvať aj samotné školy.

Aktuálne informácie vám počas dňa prinesieme v spravodajstve TASR a na portáli teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher