Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Cestujete do Portugalska? Pozor na zvýšený výskyt lesných požiarov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Približne 1700 hasičov bojovalo s požiarmi, ktoré vypukli v sobotu (20. 7.) na troch úsekoch v hornatom a lesnatom okrese Castelo Branco, 200 kilometrov severne od metropoly Lisabon.

Bratislava 22. júla (TASR) - Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Lisabone upozorňuje na zvýšené riziko výskytu lesných požiarov v Portugalsku. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) na to upozornilo na svojej internetovej stránke.

Veľvyslanectvo odporúča slovenským občanom venovať zvýšenú pozornosť a sledovať miestne médiá. „V prípade vyskytnutia podobnej situácie by sa mali občania riadiť pokynmi miestnych orgánov civilnej ochrany a bezpečnostných zložiek,“ radí MZVaEZ.

Približne 1700 hasičov bojovalo s požiarmi, ktoré vypukli v sobotu (20. 7.) na troch úsekoch v hornatom a lesnatom okrese Castelo Branco, 200 kilometrov severne od metropoly Lisabon. Hasiči v pondelok informovali, že 90 percent mohutných lesných požiarov v strednom Portugalsku majú pod kontrolou. Zároveň však varovali, že v dôsledku silného vetra sa plamene môžu šíriť ďalej.