Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Slovensko

Väčšinu miestností zatvoria o 22.00 h a začnú sčítavať hlasy

Na snímke budova nového denného centra vo voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky v Spišskej Belej v časti Strážky 29. februára 2020. Budovu nového denného centra v Spišskej Belej v časti Strážky v sobotu prvýkrát využili pre potreby parlamentných volieb. Foto: EASYFOTO TASR - Adriána Hudecová

Dôvodom predĺženia hlasovania v niektorých miestnostiach sú úmrtia členky volebnej komisie vo Veľkom Krtíši a voliča v Banskej Bystrici.

Bratislava 29. februára (TASR) - Väčšina volebných miestností na Slovensku sa zatvorí o 22.00 h, niektoré zostanú otvorené dlhšie. Predĺženie hlasovania si vyžiada aj dlhšie volebné moratórium, platiť bude do 23.00 h. V zatvorených miestnostiach budú môcť sčítavať hlasy napriek tomu, že v niektorých miestnostiach sa ešte bude voliť. TASR to potvrdila riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na Ministerstve vnútra SR Eva Chmelová.

Dôvodom predĺženia hlasovania v niektorých miestnostiach sú úmrtia členky volebnej komisie vo Veľkom Krtíši a voliča v Banskej Bystrici. V Banskej Bystrici sa bude podľa Chmelovej hlasovať do 22.30 h, vo Veľkom Krtíši do 23.00 h. Hoci väčšina miestností sa zatvorí o 22.00 h, definitívne sa voľby ukončia zatvorením poslednej volebnej miestnosti na Slovensku.