Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

V. Sklenka sa vzdal funkcie sudcu

Na archívnej snímke Vladimír Sklenka. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Podľa predsedníčky osobitnej komisie Súdnej rady Eleny Berthotyovej si vymenil Sklenka s obvineným z vraždy Jána Kuciaka Marianom K. vyše 9000 správ.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Sudca Okresného súdu (OS) Bratislava I Vladimír Sklenka sa vzdal funkcie sudcu. Oznámil to listom prezidentke Zuzane Čaputovej. TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Podľa predsedníčky osobitnej komisie Súdnej rady Eleny Berthotyovej si vymenil Sklenka s obvineným z vraždy Jána Kuciaka Marianom K. vyše 9000 správ. Mal od neho brať aj peniaze a iné plnenia. Funkcia sudcu mu zanikne 31. decembra.

V správach z Threemy, ktoré Berthotyovej poskytol vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry, mal Sklenka vynášať Marianovi K. „insiderské informácie“ nielen z OS Bratislava I, ale aj z Najvyššieho súdu (NS) SR a Krajského súdu Bratislava.

Sklenka mal podľa Berthotyovej od Mariana K. prijať finančnú hotovosť, mobilný telefón iPhone a fakturovať na meno svojej manželky služby, ktoré sa nikdy nestali.

Sklenkovi bola pozastavená funkcia sudcu disciplinárnym senátom, ktorého rozhodnutie potvrdil odvolací senát koncom novembra.