Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Union zdravotná poisťovňa finančne podporila Ligu proti rakovine

Foto: Union

Stovky našliapaných kilometrov na stacionárnych bicykloch a finančná pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú.

Bratislava 22. októbra (OTS) - To je stručné zhrnutie charitatívnej akcie, ktorá sa uskutočnila v 6 mestách po celom Slovensku. Každý kto nasadol na ružový stacionárny bicykel a za 30 sekúnd našliapal čo najväčšiu vzdialenosť pomohol tým, ktorí to najviac potrebujú. Union zdravotná poisťovňa totiž každý vyšliapaný kilometer odmenila jedným eurom pre Ligu proti rakovine. Výťažok z tejto charitatívnej akcie, symbolický šek v hodnote 2000 eur, odovzdala dnes členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne Elena Májeková riaditeľke Ligy proti rakovine Eve Kováčovej.

"Vďaka patrí všetkým, ktorí sa zapojili do tejto charitatívnej akcie a podporili myšlienku nezištnej pomoci druhým. Aj to je jeden z dôkazov solidárnosti a ochoty podporiť ľudí v núdzi. Teší ma, že Union zdravotná poisťovňa môže aj takýmto spôsobom pomáhať onkologickým pacientom," uviedla pri odovzdávaní symbolického šeku Elena Májeková, členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne. Ako dodala, ľudia tak mali možnosť zabaviť sa, zašportovať si a využiť svoje zdravie na dobrú vec.

"Sme vďační Union zdravotnej poisťovni a Justwoman za partnerskú podporu a prospešný unikátny projekt PINK BIKE SUMMER TOUR 2019. Spoločne sme poukázali na dôležitosť pohybu s myšlienkou pomôcť onkologickým pacientom a ich rodinám. Každý odbicyklovaný kilometer Union totiž premenila na finančnú podporu v prospech projektov Ligy proti rakovine. Je príjemné mať partnera, ktorý dokáže kreatívne prepojiť užitočné s efektívnym," povedala Ing. Eva Kováčová, výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine.

PINK BIKE SUMMER TOUR 2019 sa konala od júna do októbra v Bratislave, Trnave, Prešove, Žiline, Košiciach a v Banskej Bystrici.