Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Róberta B. z kauzy zneužitia pandemickej pomoci previezli na Slovensko

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Po prílete bol Róbert B. predvedený pred sudcu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, ktorý rozhodol o jeho vzatí do väzby, dodala hovorkyňa.

Bratislava 21. marca (TASR) - Interpol Bratislava v predchádzajúcich dňoch zrealizoval prevoz medzinárodne hľadaného Slováka Róberta B. z Čiernej Hory na Slovensko. V súvislosti s prípadom zneužívania pandemickej pomoci z roku 2020 o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Pripomenula, že muža, po ktorom pátrali pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a legalizácie výnosov z trestnej činnosti, zadržali vlani v júli, odvtedy sa čakalo na ukončenie vydávacieho konania.

"Po prílete bol Róbert B. predvedený pred sudcu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, ktorý rozhodol o jeho vzatí do väzby," dodala hovorkyňa.

Róbert B. figuruje v prípade zneužívania pandemickej pomoci z roku 2020, keď bola Ústrediu práce, sociálnych vecí a rodiny spôsobená finančná škodu vo výške viac ako 13,7 milióna eur.