Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Richter a Raši spochybňujú údajné páchanie trestnej činnosti ministrov

Na snímke zľava podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši a minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter. Foto: TASR - Milan Kapusta

Vicepremiér pripomenul, že jeho meno zatiaľ v uvedenej veci spomenuté nebolo.

Sobrance 22. októbra (TASR) – Údajné spáchanie trestnej činnosti minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter (Smer-SD) odmietol. Dodal, že je pripravený spolupracovať a chce k veci vypovedať čím skôr - aj keď nevie k akej. Povedal to na margo informácií, že sprostredkovateľ vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej Zoltán A. by chcel pred vyšetrovateľom vypovedať aj o korupcii dvoch ministrov súčasnej vlády. Podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer-SD) tieto vyjadrenia označil za podozrivé a nedôveryhodné.

"Každopádne si myslím, že žijeme trošku v čudnej dobe. Ak dnes zločinec z väzenia, ktorý sa podieľal na vražde dvoch mladých ľudí určuje, kto je na Slovensku dobrý a zlý, niečo je zlé a choré. To si osobne myslím, pretože je to taký človek, ktorému bolo ponúknuté, že dostane menší trest, ak použije nejaké ďalšie mená," povedal Richter po utorkovom výjazdovom rokovaní vlády v Sobranciach s tým, že je v maximálnej miere pripravený prijať zodpovednosť a komunikovať, ak bude o to požiadaný. "Je otázka, ako sa budem môcť potom ohradiť, keď sa veci vysvetlia," dodal.



Vicepremiér pripomenul, že jeho meno zatiaľ v uvedenej veci spomenuté nebolo. "Človek obvinený z organizovaného úmyselného zločinu vraždy si po 14 mesiacoch spomenul -, keď sa má jednať o výkone jeho trestu, že nejakí dvaja ministri súčasnej vlády majú byť v niečom zapletení. Je to minimálne veľmi podozrivé a veľmi nedôveryhodné," uviedol Raši.

Spravodajský portál Aktuality.sk informoval o tom, že Zoltán A. mal spomenúť mená ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera (Smer-SD) a ministerky vnútra Denisy Sakovej (Smer-SD), keď navrhol, že bude vypovedať o protiprávnej činnosti dvoch členov vlády výmenou za nižší trest. Saková vo svojom stanovisku uviedla, že má svedomie čisté a nevie o žiadnej protiprávnej činnosti, ktorej sa údajne mala dopustiť.