Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

P.Tóth vypovedal, že prokurátor Kováčik vynášal Bödörovi informácie

Dušan Kováčik, archívna snímka. Foto: TASR František Iván

Tóth figuruje ako svedok v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ako aj v ďalších prípadoch.

Bratislava 17. júla (TASR) - Bývalý novinár a exšéf kontrarozviedky SIS Peter Tóth mal vypovedať, že špeciálny prokurátor Dušan Kováčik vynášal informácie nitrianskemu podnikateľovi Norbertovi Bödörovi. Píše o tom portál Aktuality.sk. Tóth figuruje ako svedok v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ako aj v ďalších prípadoch.

Tóth aktuálne svedčí v prípade kauzy tzv. motákov, ktoré mal obžalovaný a zároveň obvinený podnikateľ Marian K. posielať z väzenia svojmu známemu Bödörovi, aby mu cez vplyvných ľudí pomohol na slobodu. "Keďže Bödör mal podľa Tótha blízko ku Kováčikovi, Kočner chcel vedieť, čo môže preňho tento prokurátor urobiť," napísali Aktuality.sk.

Portál ďalej píše, že špeciálny prokurátor a Bödör majú podľa Tótha veľmi blízky vzťah. Pravidelne sa stretávajú a rozprávajú o mnohých veciach. Tóth podľa portálu spomína napríklad situáciu, keď podal bývalý člen SIS Pavol Forisch trestné oznámenie na organizátorov protestov Za slušné Slovensko. "Keď bola osoba Pavol Forisch vypovedať na prokuratúre, kam doniesla aj nahrávku predstaviteľov Za slušné Slovensko, o ktorej si Forisch myslel, že dokazuje, že sú platení zo zahraničia, tak ju Bödör dostal od Kováčika do 24 hodín po Forischovej výpovedi," vypovedal Tóth.

Kováčik označil Tóthove vyjadrenia za nepravdivé. "Vždy som postupoval v súlade so zákonom, žiadnej nepovolanej osobe som neposkytol žiadne údaje z trestných vecí," reagoval pre Aktuality.sk.