Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Prokurátori: Kritika výkonu činností nemá skĺznuť do osobných útokov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Fico po stredajšom rokovaní vlády uviedol, že obvinenia, ktoré vzniesli prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry v posledný deň fungovania úradu, boli spolitizovaným účelovým krokom.

Bratislava 22. marca (TASR) - Kritika výkonu činností prokurátorov by mala byť vecná a nemala by skĺznuť do roviny osobných útokov. Vyhlásila to Rada prokurátorov SR v reakcii na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

Rada prokurátorov v tejto súvislosti poukazuje na to, že nie sú prípustné priama konfrontácia, osočovanie, znevažovanie a obviňovanie skupiny prokurátorov politickou, ale ani inou mocou. "Prezentované názory o zneužití právomocí verejného činiteľa neprináležia predstaviteľom politickej moci, ale iba nezávislej súdnej moci," zdôraznili.

Fico po stredajšom (20. 3.) rokovaní vlády uviedol, že obvinenia, ktoré vzniesli prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry v posledný deň fungovania úradu, boli spolitizovaným účelovým krokom. Tiež povedal, že v prípade týchto obvinení mohlo ísť o zneužitie právomoci verejného činiteľa.