Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Prezidentka podporila 28. ročník zbierky Dňa narcisov

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová (vpravo) dáva finančný dar zástupcom Ligy proti rakovine (LPR), druhá sprava riaditeľka LPR Eva Kováčová, ktorých prijala pri príležitosti 28. ročníka Dňa narcisov v Prezidentskom paláci v Bratislave vo štvrtok 18. apríla 2024. Foto: TASR - Martin Baumann

Výťažok tejto zbierky smeruje na podporu projektov Ligy proti rakovine, ktorá pomáha onkologickým pacientom a ich rodinám už viac ako 34 rokov, uviedla prezidentka.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Prezidentka vo štvrtok podporila 28. ročník zbierky Dňa narcisov. Na sociálnej sieti poukázala na to, že žlté narcisy dnes dodávajú nádej a pomáhajú všetkým, ktorí statočné bojujú s onkologickými ochoreniami.

"Výťažok tejto zbierky smeruje na podporu projektov Ligy proti rakovine, ktorá pomáha onkologickým pacientom a ich rodinám už viac ako 34 rokov. Zbierka by sa nedala organizovať bez pomoci tisícok dobrovoľníkov a dobrovoľníčok, ktorí dnes zaplnia ulice miest po celom Slovensku," uviedla prezidentka.

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.