Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Organizátori storočnice Univerzity Komenského hľadajú dobrovoľníkov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Počas celého akademického roka 2018/2019 sa na univerzite konajú viaceré podujatia, ktoré približujú jej 100. výročie založenia.

Bratislava 15. mája (TASR) – Univerzita Komenského (UK) v Bratislave si v tomto roku pripomína 100. výročie od svojho založenia. Hlavné podujatia, ktoré priblížia storočnicu najväčšej slovenskej univerzity, sa uskutočnia 26. a 27. júna. Pri tejto príležitosti organizátori hľadajú dobrovoľníkov na pomoc na podujatiach súvisiacich s oslavami. Informuje o tom UK na svojom profile na sociálnej sieti.

Dobrovoľníci budú plniť rôzne úlohy súvisiace s oslavami ako navigátori, informátori, usádzači a v iných funkciách. Univerzita v ozname informuje o tom, že v prípade, že má uchádzač záujem stať sa dobrovoľníkom, má vyplniť formulár.

"Keď budete vybraní, tak vás oslovíme prostredníctvom kontaktov, ktoré uvediete vo formulári," priblížili organizátori podujatia. Účasť v tíme je záväzná a nie je možné ju zrušiť, iba z vážnych dôvodov.

Počas celého akademického roka 2018/2019 sa na univerzite konajú viaceré podujatia, ktoré približujú jej 100. výročie založenia. Ide o viacero vedeckých konferencií, kultúrnych a spoločenských akcií. UK v Bratislave bola založená 27. júna 1919.