Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

OĽaNO vyzbieralo podpisy na mimoriadnu schôdzu na odvolanie M. Glváča

Na archívnej snímke poslanec NR SR Igor Matovič (OĽaNO). Foto: TASR - Jakub Kotian

Predseda NR SR Andrej Danko (SNS) má v zmysle rokovacieho poriadku zvolať schôdzu do siedmich dní od odovzdania podpisov.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Hnutie OĽaNO vyzbieralo s pomocou ďalších opozičných subjektov SaS, Sme rodina a nezaradených poslancov parlamentu dostatok podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze na odvolanie Martina Glváča (Smer-SD) z postu podpredsedu Národnej rady (NR) SR. TASR o tom informoval hovorca hnutia Matúš Bystriansky. Podpisy odovzdajú do podateľne v piatok.

"Vyzývame týmto Martina Glváča, aby využil poslednú príležitosť na svoj dobrovoľný odchod z vedenia NR SR," doplnili s tým, že schôdza má byť najneskôr 15. novembra.

Predseda NR SR Andrej Danko (SNS) má v zmysle rokovacieho poriadku zvolať schôdzu do siedmich dní od odovzdania podpisov.

Predseda vládneho Mosta-Híd Béla Bugár po stredajšom (6. 11.) stretnutí s Glváčom povedal, že strana podporí otvorenie prípadnej mimoriadnej schôdze a pravdepodobne zahlasuje aj za jeho odvolanie. Ešte však o tom budú v klube hovoriť. To, že by mal Glváč odstúpiť, si myslí aj prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Glváč mal pre svoju údajnú komunikáciu s Marianom K. čeliť odvolávaniu už koncom októbra. Poslanci však neschválili program mimoriadnej schôdze. Glváč následne informoval o tom, že svoje rozhodnutie oznámi čoskoro, zatiaľ to neurobil.

Údajnú komunikáciu medzi ním a Marianom K. cez aplikáciu Viber zverejnil líder hnutia OĽaNO Igor Matovič. Tvrdí, že Glváč mal vedieť o viacerých kauzách Mariana K., a že klamal o tom, že sa s ním od roku 2012 nestretol.

Glváč tvrdenia odmietol, podal pre ne aj trestné oznámenie. Rovnako poprel tvrdenia vyplývajúce z jeho údajnej komunikácie s Marianom K., zverejnenej Denníkom N, o tom, že si s ním mal dohadovať biznis. Články o Threeme považuje za cielenú diskreditáciu jeho osoby a koaličnej strany Smer-SD.