Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Odoberajte podcast Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 6. september (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Odvolávanie premiéra
(Bratislava)

Premiér Peter Pellegrini dnes bude čeliť odvolávaniu v parlamente. Opozícii sa podarilo zozbierať dostatok podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze. Pellegrinimu chce opozícia vysloviť nedôveru aj napriek tomu, že štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Monika Jankovská odstúpila z funkcie. Premiérovi vyčíta, že nevyvodil dostatočne zodpovednosť a nevyužil svoje kompetencie. Vláda návrh na odvolanie Pellegriniho zamietla.



Vývoj slovenskej ekonomiky
(Bratislava)

Štatistický úrad dnes spresní, o koľko v druhom štvrťroku tohto roka spomalila slovenská ekonomika. Zverejní najnovšie údaje o vývoji hrubého domáceho produktu. Ten podľa posledných štatistík vzrástol len o 1,9 %, čo prekvapilo rezort financií aj analytikov. Ešte začiatkom roka totiž ekonomika rástla vyše trojpercentným tempom.

Záchrana Amazónie
(Leticia)

Hlavy štátov juhoamerických krajín z oblasti Amazónie sa dnes stretnú v Kolumbii. Prediskutujú spoločnú environmentálnu stratégiu po tom, ako tisícky lesných požiarov zničili rozsiahle plochy amazonského dažďového pralesa. Spustošenie dažďových pralesov v tejto oblasti, známych ako "pľúca planéty", vyvolalo obavy na celom svete.

Špeciálna olympiáda na Slovensku
(Nitra)

Ministerka školstva Martina Lubyová dnes otvorí Majstrovstvá Európy Špeciálnych olympiád v modernej gymnastike. Prvýkrát v histórii našej krajiny sa organizujú na Slovensku, potrvajú do zajtra. Slovenskí reprezentanti si zmerajú sily so súpermi z 11 krajín.

Príprava na zápas
(Šamorín)

Slovensko si dnes zmeria sily s Chorvátskom v kvalifikačnom zápase na Majstrovstvá Európy 2020. Pôjde o ťažký zápas, Chorváti sú vicemajstrami sveta. Slovenskí futbalisti tak budú v septembrovej kvalifikácii na šampionát v mimoriadne dôležitom centre diania E-skupiny. Okrem Chorvátska si zmerajú sily aj s Maďarskom. Oba tieto témy sú priamymi konkurentmi v boji o postup . Výsledky zápasov s veľkou pravdepodobnosťou rozhodujúcim spôsobom rozdajú postupové karty.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.

Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher