Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Obvinený Pavol R. podá na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenie

Na archívnej snímke bývalý šéf televízie Markíza Pavol R. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Obžaloba v prípade pokusu o vraždu Volzovej bola podaná na Okresný súd Bratislava II.

Bratislava 10. januára (TASR) - Pavol R., ktorý je obvinený v prípade pokusu o vraždu exspoločníčky Silvie Volzovej, podá v pondelok (14.1.) na Generálnej prokuratúre (GP) SR trestné oznámenie na neznámych páchateľov. Dôvodom má byť zámerná diskreditácia jeho osoby. TASR o tom vo štvrtok informoval obhajca Pavla R. Marek Para.

Pavol R. sa zatiaľ k skutočnosti, že dozorový prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave (KP) na začiatku tohto mesiaca podal obžalobu v tejto súvislosti na Okresný súd (OS) Bratislava II, zatiaľ nevyjadril. Pravdepodobne tak urobí v pondelok.

Obžaloba v prípade pokusu o vraždu Volzovej bola podaná na Okresný súd Bratislava II. TASR o tom v piatok (4.1.) informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.

"Obžaloba napadla (bola doručená) na OS Bratislava II dňa 2. januára 2019. Súd v predmetnej trestnej veci vykoná prvotné úkony v zmysle Trestného poriadku," uviedol Adamčiak. Dovtedy dozor vykonávajúci prokurátor študoval spisový materiál. Po jeho naštudovaní a preskúmaní mal rozhodnúť od ďalšom postupe, teda o podaní, respektíve nepodaní obžaloby. Uviedol na začiatku decembra na otázku TASR prokurátor a hovorca KP v Bratislave Michal Šúrek.

Vyšetrovateľ na začiatku decembra navrhol podať obžalobu na Pavla R., ktorý je obžalovaný aj v kauze takzvaných televíznych zmeniek. Polícia vtedy ukončila vyšetrovanie a 5. decembra podal vyšetrovateľ na KP v Bratislave návrh na podanie obžaloby na štyri osoby vrátane Pavla R.

Na príprave vraždy Volzovej sa okrem Pavla R. mali podieľať aj známi členovia slovenského podsvetia, ako napríklad bos sýkorovcov Róbert L., alias Kýbel či za viacero vrážd právoplatné odsúdený banskobystrický bos Mikuláš Č. a napokon komplic posledne menovaného Miloš K. Okrem iných mal proti Pavlovi R. vypovedať bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Č. KS v Bratislave mu na začiatku mája minulého roku uložil aj povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka, nosiť elektronický náramok či zákaz vycestovať do zahraničia. K probačnému úradníkovi sa na KS v Bratislave podľa informácií TASR pravidelne dostavuje.

Pavol R. následne 17. decembra oznámil, že podáva na Generálnu prokuratúru SR spomínané trestné oznámenie na skupinu neznámych páchateľov z dôvodu zámernej diskreditácie jeho osoby.

"Podám na generálnu prokuratúru trestné oznámenie na skupinu neznámych páchateľov, ktorí zosnovali, zorganizovali a koordinovali zámernú diskreditáciu mojej osoby s využitím krivých výpovedí odsúdeného niekoľkonásobného vraha a odsúdeného člena mafiánskej skupiny. Pričom následne ovplyvňovali vyšetrovanie tak, aby mi bolo privodené trestné stíhanie a poškodené moje meno," vyhlásil vtedy okrem iného Pavol R.