Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Zverejnenú nahrávku skúmajú, dôležitý svedok bol zbavený mlčanlivosti

Dobroslav Trnka, archívna snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Polícia spresnila, že v trestnej veci zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločinu prijímania úplatku sú naďalej vykonávané procesné úkony.

Bratislava 14. októbra (TASR) - Nahrávka medzi bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom a Marianom K. bola odoslaná na expertízne skúmanie. TASR to potvrdil zdroj z prostredia polície. Na sociálnej sieti polícia zároveň informuje, prípad však nemenuje, že bol zbavený mlčanlivosti dôležitý svedok, ktorý bude v blízkom čase vypočutý.

Polícia spresnila, že v trestnej veci zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločinu prijímania úplatku sú naďalej vykonávané procesné úkony. "Vyšetrovateľ NAKA nemohol doteraz vypočuť dôležitého svedka, pretože nebol zbavený mlčanlivosti. Minulý týždeň však už prijal súhlas z Generálnej prokuratúry SR na zbavenie mlčanlivosti, v blízkej dobe bude zainteresovaná osoba vypočutá," uviedla polícia. Bližšie informácie podľa nej zatiaľ nie je možné poskytnúť.

Denník N informoval, že získal 70-minútovú nahrávku rozhovoru medzi Trnkom a Marianom K. Zvukový záznam z leta 2014 si mal urobiť Marian K. Týkať sa má údajného Trnkovho pokusu o vydieranie Jaroslava Haščáka nahrávkou jeho rozhovoru v konšpiračnom byte z kauzy Gorila. Podľa Denníka N Marian K. vyšetruje bývalého generálneho prokurátora, vrieska naňho vulgarizmy, vyhráža sa jemu aj jeho kumpánom fyzickou likvidáciou a tým, že jeho syn skončí.