Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

MUŽA OBVINENÉHO Z POKUSU O VRAŽDU PREMIÉRA VZALI DO VÄZBY

Na snímke príslušníci Zväzu väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) zaisťujú okolie pred Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) v Pezinku v sobotu 18. mája 2024. Foto: TASR - Martin Baumann

Prokurátorka Generálnej prokuratúry navrhovala pre obvineného 71-ročného Juraja C. väzbu z dôvodu možného úteku, ako aj z dôvodu možného pokračovania v trestnej činnosti.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 19. mája (TASR) - Muža obvineného z pokusu o vraždu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vzal Špecializovaný trestný súd (ŠTS) do vyšetrovacej väzby. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Prokurátorka Generálnej prokuratúry navrhovala pre obvineného 71-ročného Juraja C. väzbu z dôvodu možného úteku, ako aj z dôvodu možného pokračovania v trestnej činnosti. Sudca pre prípravné konanie ŠTS tomuto návrhu vyhovel.

Sudca podľa hovorkyne neprijal písomný sľub obvineného a návrh na dohľad probačného a mediačného úradníka zamietol.

Rozhodnutie súdu zatiaľ nie je právoplatné. "Obvinený si ponechal zákonom stanovenú lehotu na vyjadrenie, či proti rozhodnutiu podá sťažnosť, o ktorej by rozhodoval Najvyšší súd SR," dodala.

Muža obvinili z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného v štádiu pokusu. Premiéra Fica vážne postrelil po stredajšom (15. 5.) výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej. Predseda vlády je hospitalizovaný v banskobystrickej nemocnici.