Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

M. Lučanský vysvetľoval pred výborom NR SR zrušenie tímu Kuciak

Na archívnej snímke prezident Policajného zboru generál Milan Lučanský. Foto: TASR Pavel Neubauer

Kritiku za zrušenie tímu Kuciak považuje Lučanský za nemiestnu. Uviedol, že ak by sa prípad vrátil do prípravného konania, môže garantovať, že na ňom budú robiť tí istí vyšetrovatelia aj prokurátori.

Bratislava 14. novembra (TASR) – Slovenské vysoké školy si pripomínajú 30. výročie Nežnej revolúcie a Medzinárodný deň študentov. TASR o tom informovala Ľubica Benková zo Slovenskej rektorskej konferencie (SRK).

"Vysoké školy zohrávajú dôležitú úlohu nielen vo výchove k vedomostiam a zručnostiam, ale aj k občianskej angažovanosti," uviedol prezident SRK Rudolf Kropil a vyzval slovenské vysoké školy, aby si pripomenuli 30. výročie Nežnej revolúcie a Medzinárodný deň študentov vlastnými aktivitami a zároveň, aby tieto aktivity rozšírili do povedomia akademickej obce, ako aj celej spoločnosti.

Poslaním moderných univerzít a vysokých škôl, ktoré sú vrcholnými vzdelávacími, vedeckými a umeleckými inštitúciami, je podľa SRK aj otvorená a kritická diskusia k aktuálnym spoločenským témam.

Medzinárodný deň študentov sa spája s víziou lepšej budúcnosti a rozvojom. SRK skonštatovala, že vysoké školy, ich predstavitelia, pedagógovia, ako aj študenti musia dnes aktívnejšie vystupovať proti stupňujúcim sa prejavom populizmu, netolerancii, radikalizácii a propagácii pseudovedeckých správ, ktoré sú hrozbami pre demokraciu aj akademickú kultúru.

.