Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

SLEDUJEME: Čo sa deje deň po tragickej nehode?

Na snímke vrak nákladného auta na mieste dopravnej nehody, ktorá sa stala 13. novembra 2019 na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre. Foto: TASR Vladimír Benko/MV SR

Aj dnes sledujeme udalosti, ktoré súvisia s tragickou dopravnou nehodou, ktorá sa stala 13. novembra na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre.

Bratislava 14. novembra (TASR) – Slovensko by malo zdieľať smútok s rodinami obetí a uctiť si ich pamiatku. Po štvrtkovom mimoriadnom rokovaní vlády SR, na ktorom kabinet schválil na piatok (15. 11.) vyhlásenie štátneho smútku, to vyhlásil premiér Peter Pellegrini (Smer-SD). Predseda vlády zároveň uviedol, že medzi 12 obeťami stredajšej (13. 11.) nehody autobusu s nákladným autom pri Nitre je päť mladších ako 18 rokov. Najstaršia obeť je v seniorskom veku.

"Pri spustených vlajkách si v tichu spomenieme na všetkých, ktorí nás v stredu náhle opustili. Skúsme si to pretaviť do vlastných životov, aby sme sa vedeli tešiť z každej chvíle a ukážme spoločne pri tejto príležitosti našu súdržnosť, solidaritu a súcit," povedal predseda vlády. Pripomenul, že v stredu večer došlo k tragédii aj v Revúcej, kde pri záchrane zvierat z útulku strhol tri ženy silný prúd rieky Muráň. Pellegrini oznámil, že tieto tri ženy prišli o život.



Pellegrini tvrdí, že ním nehoda autobusu s nákladným autom, ktorá sa stala v stredu na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre, hlboko otriasla. "Človeka až mrazí, keď pred niekoľkými hodinami sa domov viezli nič netušiaci ľudia a v zlomku sa ich život skončil alebo otočil úplne naruby. Boli medzi nimi aj deti, ktoré mali život pred sebou, mali svoje rodiny. V takýchto chvíľach si človek uvedomuje, ako nesmierne prchavý je ľudský život," povedal.

V mene vlády SR vyjadril úprimnú sústrasť všetkým pozostalým obetí a zraneným po nehode zaželal skoré uzdravenie. "Mladému chlapcovi, ktorý bojuje o život, prajem, aby sa mu to podarilo," podotkol Pellegrini. Vďaku vyjadril záchranárom, hasičom, policajtom i lekárom.

Nehoda, ktorá sa stala v stredu (13. 11.) na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre, patrí medzi najtragickejšie v histórii Slovenska. Doteraz si vyžiadala 12 obetí vrátane detí. Ďalších 15 ľudí sa zranilo. Zrazili sa pri nej autobus plný cestujúcich a nákladné auto. Pellegrini pre tragédiu predčasne ukončil návštevu Cypru. Slovensko si v piatok uctí obete nehody autobusu štátnym smútkom. Bude trvať od 08.00 do 20.00 h. Vlajky tak budú stiahnuté na pol žrde.



Štátny smútok v SR vyhlasuje v zmysle zákona o štátnych symboloch a ich používaní vláda, a to v prípade úmrtia prezidenta, predsedu Národnej rady SR a predsedu vlády. Kabinet tak môže urobiť aj vtedy, ak ide o citový otras spoločnosti vyvolaný smrťou osoby s mimoriadnym vplyvom na verejný život alebo o vykonanie pietnej spomienky na tragicky zosnulé osoby na Slovensku alebo mimo neho v prípade, že ich smrť otriasla celou spoločnosťou.

Na Slovensku bol doteraz vyhlásený štátny smútok deväťkrát. Naposledy to bolo v súvislosti s úmrtím prvého prezidenta SR Michala Kováča v roku 2016. Pri podobnom nešťastí vyhlásila štátny smútok vláda naposledy v roku 2009 po tragickej havárii autobusu na železničnom priecestí pri Polomke v okrese Brezno. Pri zrážke autobusu s vlakom vtedy zahynulo 12 ľudí.

MV SR vyzvalo na úpravu vlajkovej výzdoby, dôvodom je štátny smútok


Ministerstvo vnútra (MV) SR vyzvalo všetky štátne orgány a inštitúcie, ako aj orgány územnej samosprávy na úpravu vlajkovej výzdoby na znak štátneho smútku. Dôvodom je tragická nehoda autobusu s nákladným autom, ku ktorej došlo v stredu (13. 11.) na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre. TASR o tom informoval tlačový odbor MV SR.

Rezort vnútra informuje, že štátna vlajka sa v čase štátneho smútku spustí na pol žrde, teda do polovice výšky stožiara tak, aby bol okraj listu vlajky najmenej o výšku, optimálne o dve výšky listu vlajky pod vrcholom stožiara. "Ak sú v rámci vlajkovej výzdoby popri štátnej vlajke aj vlajky samosprávnych krajov, miest, obcí, škôl a podobne, v čase štátneho smútku sa spúšťajú na pol žrde rovnako ako štátna vlajka," priblížilo ministerstvo vnútra.

Čierna vlajka sa pri štátnom smútku na Slovensku nepoužíva. "Čierna zástava sa vyvesuje spolu so štátnou zástavou tak, že sa umiestni z čelného pohľadu vpravo od štátnej zástavy. Ak sú k dispozícii iba dve zariadenia na vyvesenie zástavy, od vyvesenia inej zástavy sa upúšťa," poznamenal rezort vnútra s tým, že ak sú takéto zariadenia tri, čierna zástava sa umiestňuje z čelného pohľadu celkom vpravo. Čierna koruhva sa pri štátnom smútku používa obdobne ako zástava.

Smútočná výzdoba sa používa iba v čase, na ktorý vláda SR vyhlási štátny smútok a obvyklý režim sa zavedie presne v čase, keď sa ukončí.

Slovensko si v piatok uctí obete nehody autobusu pri Nitre štátnym smútkom. Bude trvať od 08.00 do 20.00 h. Rozhodla o tom vo štvrtok vláda na mimoriadnom rokovaní.

Polícia: Streda 13. novembra bola najtragickejším dňom v roku



Stredu 13. novembra označila Polícia SR za najtragickejší deň v roku. Pri nehode autobusu zomrelo 12 ľudí. Päť ľudí spáchalo samovraždu a tri ženy sa utopili. Dvoch ľudí zrazil vlak a dvaja zomreli pri iných dopravných nehodách. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Dovoľte, aby som všetkým pozostalým, rodinám, priateľom a známym obetí včerajších tragických udalostí vyjadril úprimnú sústrasť. Touto cestou sa chcem poďakovať mojim kolegom, ktorí na rôznych miestach Slovenska včera zasahovali a poskytli odbornú pomoc tým, ktorí ju najviac potrebovali," povedal prezident Policajného zboru Milan Lučanský.



V súvislosti s piatimi samovraždami policajti pripomínajú, že každý má niekedy ťažké obdobie a potrebuje pomoc. Samovražda nie je vhodným riešením. "Vždy sa obráťte na svojich rodičov, súrodencov, učiteľov alebo kamarátov," vyzýva polícia s tým, že pomoc poskytuje aj Linka detskej istoty na čísle 116 111 a Linka dôvery na čísle 055/ 622 2323.

A. Kalavská: Po nehode autobusu je jeden pacient v kritickom stave



Po stredajšej (13. 11.) tragickej nehode autobusu s nákladným autom pri Nitre je jeden zo zranených v kritickom stave. Po štvrtkovom mimoriadnom rokovaní vlády SR to uviedla ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD) s tým, že tento pacient má menej ako 18 rokov. Spresnila, že celkovo bolo po nehode prevezených do nemocníc 20 ľudí, šesť už bolo prepustených do domácej liečby a 14 ostáva naďalej hospitalizovaných. Nehoda si podľa ministerky vyžiadala životy 12 ľudí, z ktorých päť malo menej ako 18 rokov.



"Najmladšia obeť mala 15 rokov a najstaršia 70 rokov," spresnila ministerka. Jeden zranený po nehode je v kritickom stave, ostatní zranení podľa jej slov nemajú ťažké poranenia. "Sú to drobné odreniny, cudzie telesá napríklad v oku, či ľahšie zlomeniny," povedala.

V stredu sa podľa ministerky rozvinula psychologická i psychiatrická pomoc pozostalým obetí nehody. Ministerka poďakovala lekárom, záchranárom, policajtom i hasičom. "Ja si nesmierne vážim ich prácu. Všetci robili s obrovskou úctou, profesionalitou a nasadením. Myslím si, že aj vďaka ich práci sa možno podarilo zmierniť následky tak strašnej dopravnej nehody," uviedla. Zároveň pozostalým obetí vyjadrila úprimnú sústrasť. "Je mi nesmierne ľúto tak veľa mladých životov, ktoré predčasne vyhasli," skonštatovala.



Spresnila, že celkovo bolo po nehode prevezených do nemocníc 20 ľudí, šesť už bolo prepustených do domácej liečby a 14 ostáva naďalej hospitalizovaných. Nehoda si podľa ministerky vyžiadala životy 12 ľudí, z ktorých päť malo menej ako 18 rokov.



D. Saková: Príčiny tragickej nehody je predčasné komentovať, čaká sa na expertízu



Príčiny dopravnej nehody autobusu, pri ktorej pri Nitre zahynulo 12 osôb, je zatiaľ predčasné komentovať. Povedala to ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) po štvrtkovom rokovaní vlády s tým, že treba počkať na výsledky expertízneho skúmania.



"Včera som naznačila jednu z možných variant. Na mieste boli aj naši kolegovia z olicajného zboru, aj prokurátor, aj experti z ústavu súdneho inžinierstva. Je niekoľko variant, počkáme si na výsledky expertízy," skonštatovala Saková.

Koľko času expertíza zaberie, odhadnúť nevedela, podotkla však, že je lepšie počkať na kvalitnejšie výsledky. V tejto súvislosti doplnila, že v deň nehody, už o 13.20 h, boli na mieste prví policajní experti, aby sa zabezpečilo riadne preskúmanie príčin nehody.

Ministerka predpokladá, že zlatomoravská cesta I/65 neďaleko Malanty pri Nitre bude do večerných hodín naďalej uzavretá.

V súvislosti s vyhláseným štátnym smútkom na piatok 15. novembra Saková vysvetlila, že ako šéfke rezortu vnútra jej prináleží úloha oboznámiť s tým štátne inštitúcie a inštitúcie samospráv. "Potom je už na zvážení každej osoby, každého štátnika, každého politika, verejne činnej osoby, ako naloží s časom štátneho smútku," skonštatovala.

J. Richter: Pozostalým môžeme pomôcť aj finančne, v Kolíňanoch funguje centrum



V obci Kolíňany pri Nitre je od štvrtka rána k dispozícii Centrum sústredeného sociálneho zabezpečenia. Poskytovať má potrebné formy pomoci obyvateľom dotknutým tragickou nehodou autobusu. Informoval o tom minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter (Smer-SD) po štvrtkovom mimoriadnom rokovaní vlády. Pripomenul, že rezort má možnosť pomôcť pozostalým aj finančne, a to prostredníctvom humanitárneho fondu.

"Po včerajšej konzultácii so starostom obce Kolíňany od dnešného rána takéto centrum funguje. Zriadené je na obecnom úrade v Kolíňanoch pre obe dediny, Jelenec aj Kolíňany," povedal Richter. Vysvetlil, že centrum má svoje konkrétne úlohy a pomáhajú v ňom zamestnanci aj z úradu práce či sociálnej poisťovne, zabezpečená je sociálno-právna ochrana detí, na mieste sú aj detskí psychológovia. Richter doplnil, že k dispozícii je napríklad aj opatrovateľská pomoc v rodinách.

Minister v tejto súvislosti pripomenul, že rezort má v takýchto prípadoch možnosť cez humanitárny fond poskytnúť pomoc napríklad pri nákladoch na pohreby obetí až do výšky 800 eur. Aj to chcú podľa jeho slov zabezpečiť na mieste.

Riaditeľku úradu práce v Nitre podľa svojich slov požiadal, aby boli k dispozícii aj nezamestnaní evidovaní na úrade, a to napríklad v prípade potreby pomoci pri pohreboch, alebo akýchkoľvek iných činnostiach v týchto obciach.

M. Lubyová navštívila žiakov, ktorí boli po nehode autobusu hospitalizovaní



Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová (nominantka SNS) bola v krízovom centre v Jelenci a následne vo večerných hodinách osobne navštívila všetkých žiakov, ktorí boli po nehode hospitalizovaní. TASR o tom informoval odbor komunikácie a protokolu rezortu školstva.

"Dve deti sú v ošetrení na traumatológii v nemocnici v Nitre a tri na traumatológii v Nových Zámkoch. Ministerka koordinuje krízovú intervenciu a psychologickú pomoc pre školy, ktoré sú nehodou dotknuté," poznamenal rezort školstva. Lubyová pred rokovaním vlády uviedla, že niektoré deti boli po operácii v umelom spánku, preto sa stretla s ich rodičmi.

Psychologické tímy rezortných centier pedagogického a psychologického poradenstva sú už odvčera zmobilizované a koordinované cez Centrum psychologicko-poradenských služieb v Nitre. "Pracovníci sú v kontakte s riaditeľmi nitrianskych škôl a pracujú s nimi psychologické tímy, ktoré pomôžu deťom aj pracovníkom škôl vyrovnať sa so stratami," dodalo ministerstvo školstva.

Lubyová sa vo štvrtok dopoludnia zúčastnila na mimoriadnom rokovaní vlády a následne podľa potreby navštívi dotknuté školy. Ako doplnila, malo by ísť najmä o jednu strednú odbornú školu v Nitre. "Sme v kontakte s pani riaditeľkou s tým, že či je vhodné a potrebné, aby sme išli priamo na miesto," dodala Lubyová. Zároveň potvrdila, že hovorila so všetkými riaditeľmi dotknutých škôl. "Pokiaľ budú potrebovať ďalšiu pomoc, sú s nami vo veľmi tesnom kontakte. Snažíme sa aspoň takto cez psychologickú pomoc deťom, spolužiakom a rodinám uľahčovať tieto ťažké chvíle," uzavrela.

Pred SOŠ techniky a služieb by mal byť v piatok pietny akt


V piatok 15. novembra ráno o 8.00 h po tom, čo sa na Slovensku začne štátny smútok, by sa mal uskutočniť pred Strednou odbornou školou (SOŠ) techniky a služieb v Nitre pietny akt. Uviedla to po rokovaní vlády ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová (nominantka SNS). Škola podľa nej patrí k tým, ktorých sa najviac dotkla stredajšia (13. 11.) tragická nehoda autobusu pri obci Malanta neďaleko Nitry.

Pri zrážke autobusu s nákladným autom zahynuli štyria študenti tejto školy, ďalší utrpeli zranenia.
Vláda sa rozhodla vyhlásiť štátny smútok na piatok od 8.00 h do 20.00 h, aby si verejnosť uctila obete nehody. "Keďže veľká časť obetí je zo strednej školy v Nitre, úzko komunikujeme s pani riaditeľkou, ale aj s ďalšími školami v Nitre, ktoré sú postihnuté v menšom rozsahu," poznamenala Lubyová.

Šéfka rezortu školstva pripustila, že po pietnom akte by sa presunula aj na ďalšie dotknuté školy, kde sa bude osobne zaujímať o situáciu. "Zatiaľ sú v kontakte s našimi centrami psychologickej pomoci. Všetkým, aj deťom, ktoré sú v nemocnici, posielame aj detských psychológov, takže sa snažíme takto zmierniť tie straty," povedala Lubyová. Podľa nej bude teraz dôležitá práca so žiakmi na školách. "Reakcie nastupujú až po 48 hodinách, keď si uvedomia tie straty a čo sa stalo, a vtedy je dôležité ďalej pracovať individuálne aj kolektívne. Práve naši špecialisti z centier psychologicko-poradenskej pomoci sú od včera mobilizovaní, v úzkom kontakte so všetkými riaditeľmi a poskytujú im pomoc," uzavrela Lubyová.



Ministri vyjadrili sústrasť, nehodu považujú za jednu z najtragickejších


Ministri pred štvrtkovým mimoriadnym rokovaním vlády SR vyjadrili úprimnú sústrasť pozostalým obetí po stredajšej (13. 11.) tragickej dopravnej nehode autobusu s nákladným autom pri Nitre. Niektorí členovia vládneho kabinetu považujú nehodu za jednu z najväčších tragédií, ktoré sa stali na slovenských cestách.

Podpredsedníčka vlády, ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná (SNS) povedala, že nehoda pri Nitre je tragédiou, ktorá zasiahla Slovensko. Poukázala aj na stredajšie nešťastie v Revúcej, kde pri záchrane zvierat z útulku strhol tri ženy silný prúd rieky Muráň. Všetky podľa premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) zomreli. "Poprosím premiéra, aby sme vzdali úctu aj týmto trom ženám," podotkla Matečná.

Minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd) bol na mieste nehody autobusu s nákladným vozidlom na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre. "Videl som to a nechcem už také vidieť," skonštatoval. Prvotné informácie o tom, že havarované nákladné vozidlo mohlo byť preťažené, považuje zatiaľ len za domnienku. "To sa teraz nedá vylúčiť, ale ani potvrdiť," poznamenal.

Minister hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD) vníma stredajšiu nehodu ako "strašnú udalosť". Pozostalým obetí vyjadril úprimnú sústrasť a zraneným cestujúcim zaželal skoré uzdravenie. Minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD) považuje nehodu za jednu z najväčších tragédií, ktoré sa stali na Slovensku na cestách. "Je mi ľúto mŕtvych a všetkým pozostalým vyjadrujem hlbokú a úprimnú sústrasť," povedal.

Úprimnú sústrasť vyjadrila aj ministerka školstva Martina Lubyová (nominantka SNS) s tým, že rezort školstva sa momentálne snaží najmä cez psychologickú pomoc uľahčovať ťažké chvíle dotknutým rodinám, spolužiakom i pedagógom.

Nehoda neďaleko Malanty pri Nitre patrí medzi najtragickejšie v histórii Slovenska. Doteraz si vyžiadala 12 obetí vrátane detí. Ďalších 15 ľudí sa zranilo. Zrazili sa pri nej autobus plný cestujúcich a nákladné auto. Slovensko si v piatok (15. 11.) uctí obete nehody autobusu štátnym smútkom. Bude trvať od 8.00 do 20.00 h. Premiér Pellegrini vyhlásil, že Slovensko by malo zdieľať smútok s rodinami obetí a uctiť si ich pamiatku.

Psychológovia pomáhajú príbuzným obetí nehody i zasahujúcim policajtom


Príbuzným obetiam tragickej dopravnej nehody, ktorá sa stala v stredu (13. 11.) približne o 13.00 h na zlatomoravskej ceste za Nitrou, naďalej pomáhajú policajní psychológovia. V kultúrnom dome v Jelenci vzniklo krízové centrum pre blízkych obetí a zranených, okrem psychológov im pomáhajú aj duchovní. Pri zrážke autobusu s nákladným autom zahynulo 12 ľudí, z nich deväť pochádza z obce Kolíňany a traja z Jelenca. Medzi obeťami boli aj tri dievčatá a dvaja chlapci vo veku od 15 do 17 rokov. Zranených bolo 20 ľudí, ktorí boli prevezení do okolitých nemocníc.

V autobuse sa viezli najmä mladí ľudia, ktorí sa vracali domov zo škôl. „Na mieste boli od prvých chvíľ policajní psychológovia a Tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. Po krátkom odpočinku sa aj dnes vrátili na miesto udalosti a pokračujú v pomoci postihnutým touto traumou. Psychologická pomoc bude v čo najkratšom čase poskytnutá aj zasahujúcim policajtom,“ potvrdila polícia.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky prijala prvého pacienta od leteckých záchranárov v kritickom stave. „Pacient bol prijatý s veľmi vážnymi, mnohopočetnými poraneniami, okamžite bol prijatý na klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny, kde podstúpil operáciu. Momentálne je v umelom spánku v ohrození života,“ potvrdil medicínsky riaditeľ novozámockej nemocnice Zoltán Danczi. Ďalší piati prijatí pacienti majú stredné a ľahšie poranenia, sú stabilizovaní a mimo ohrozenia života. Nemocnica bezprostredne po oznámení nehody prijala potrebné opatrenia, na oddelenia povolala lekárov a sestry nad rámec plánovaných služieb. Prítomná bola aj psychologička.



Z piatich pacientov hospitalizovaných v nitrianskej nemocnici boli už dvaja prepustení do domáceho liečenia, medzi nimi aj pacient po operácii oka a osemročný chlapec. Ten bol hospitalizovaný aj so svojou babkou, ktorá zatiaľ zostáva v nemocnici. „Jedna osoba leží na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) a ďalší pacient bol z JIS preložený na štandardné lôžko na očnej klinike,“ potvrdila hovorkyňa nemocnice Tatiana Timková.

V Nemocnici Levice sa nachádza jedna pacientka vo vážnom, ale stabilizovanom stave. V opatere lekárov zostali aj ďalšie dve osoby, ktoré utrpeli menej vážne zranenia. Mimo ohrozenia života sú aj pacienti hospitalizovaní v Topoľčanoch a Banskej Bystrici.



Nitriansky samosprávny kraj poskytne pomoc škole, ktorej sa najviac dotkla nehoda autobusu



Nitriansky samosprávny kraj (NSK) poskytne všetku dostupnú pomoc a podporu Strednej odbornej škole (SOŠ) techniky a služieb v Nitre. Práve táto škola patrí k tým, ktorých sa najviac dotkla tragédia, ku ktorej došlo 13. novembra pri nehode autobusu pri obci Malanta neďaleko Nitry.

Snímka z miesta nehody.
Foto: FB/Polícia SR


Zo žiakov SOŠ zahynuli pri zrážke autobusu s nákladným autom štyria študenti, ďalší utrpeli zranenia rôzneho rozsahu, iní zažívajú rodinné tragédie. Predseda NSK Milan Belica bol vo štvrtok osobne vyjadriť ľútosť nad úmrtím mladých ľudí riaditeľke školy Dane Kročkovej. „Prijal od nej zdrvujúcu informáciu, že okrem štyroch priamych obetí z radov školy zahynuli aj obaja rodičia žiačky, ktorá sama leží v nemocnici s ľahšími zraneniami. Ďalší žiak je hospitalizovaný s ťažkými zraneniami a jeden študent vyviazol s ľahšími zraneniami,“ uviedla hovorkyňa predsedu NSK Oľga Prekopová.

Ako pripomenula, v SOŠ, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti NSK, sú zabezpečení psychológovia. „Pani riaditeľke, ktorá je touto tragédiou rovnako hlboko zasiahnutá, som prisľúbil pre školu v tejto ťaživej situácii materiálnu aj finančnú pomoc,“ povedal po stretnutí Belica.

Súčinnosť pri zabezpečovaní zdravotnej starostlivosti o zranených účastníkov dopravnej nehody ponúkol bezprostredne po tragickej udalosti lekár NSK Ľubomír Ševčík. „Viacerí zamestnanci Úradu NSK vyjadrili svoju solidárnosť s obeťami nehody darovaním krvi,“ dodala Prekopová.



Zlatomoravecká cesta je po tragickej nehode opäť prejazdná


Štátna cesta I/65 medzi Nitrou a Zlatými Moravcami je po tragickej nehode, ktorá sa stala v stredu (13. 11.) okolo 13.00 h, opäť prejazdná. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti. Cesta bola uzatvorená viac ako 24 hodín, podľa vyjadrenia hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáty Čuhákovej policajti v dopoludňajších hodinách ešte dohľadávali miesto nehody. Začaté bolo trestné stíhanie za trestný čin všeobecného ohrozenia.

UNIQA poskytne rodinám zasiahnutých dopravnou nehodou okamžitú pomoc


UNIQA poisťovňa po stredajšej (13. 11.) tragickej dopravnej nehode pri Nitre v snahe pomôcť pozostalým a zraneným pri riešení bezprostredných finančných potrieb, ktoré vyplývajú z tejto udalosti, sa rozhodla poskytnúť okamžitú finančnú pomoc vo forme zálohy na poistné plnenie.

Obe vozidlá, ktoré boli účastníkmi nehody, mali uzatvorené povinné zmluvné poistenie (PZP) v UNIQA poisťovni. Tá tak bude plniť všetky nároky vyplývajúce zo zodpovednosti za škodu, ktorá pri tejto dopravnej nehode vznikla.
Foto: FB/Polícia SR

Zraneným pri dopravnej nehode poskytne materiálnu pomoc vo výške 1000 eur a rodinám pozostalých, ktorí budú mať vyššie bezprostredné finančné náklady, okamžitú pomoc vo výške 2000 eur.

"Rodiny zranených a pozostalých sa snažíme v rámci možností kontaktovať. Pre poskytnutie okamžitej finančnej pomoci sa nás môžu obrátiť na čísle 02/32600100. Všetky ďalšie nároky vyplývajúce z PZP budú riešené a vyplatené až po stanovení rozsahu škôd a uzatvorení policajného vyšetrovania," informovala Beata Lipšicová z poisťovne.