Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

M. Lajčák odovzdal japonskému veľvyslancovi zlatú plaketu

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák. Foto: TASR - Martin Baumann

Plaketu odovzdal Lajčák veľvyslancovi za jeho osobný prínos k posilňovaniu a rozvoju bilaterálnych vzťahov medzi Slovenskom a Japonskom.

Bratislava 9. januára (TASR) - Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) odovzdal zlatú plaketu japonskému veľvyslancovi Junovi Shimmiovi. Urobil tak pri príležitosti ukončenia jeho diplomatickej misie na Slovensku. TASR o tom informovali z tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

Plaketu odovzdal Lajčák veľvyslancovi za jeho osobný prínos k posilňovaniu a rozvoju bilaterálnych vzťahov medzi Slovenskom a Japonskom.

"Japonský veľvyslanec významnou mierou prispel k rozvoju vzájomných vzťahov, aktívne podporoval medziľudské kontakty a spoluprácu v oblasti obchodno-ekonomických vzťahov či vedy, výskumu, kultúry a školstva," poznamenal šéf slovenskej diplomacie.

Tento rok si obe krajiny pripomenú 100 rokov od nadviazania vzťahov. Japonsko predstavuje pre Slovensko strategického a významného ázijského partnera, ako priblížilo MZVaEZ. Japonské veľvyslanectvo pripravuje pri tejto príležitosti aj sériu podujatí, ktoré sa začnú otváracím ceremoniálom na budúci týždeň.