Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

OPLATÍ SA PREČÍTAŤ: Prehľad noviniek na slovenskom knižnom trhu

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Američanka Vi Keelandová je autorkou romantického príbehu Projekt šéf.

Bratislava 28. augusta (TASR) - Novinky z oblasti historických románov, romantického príbehu či zdravia rozšírili v týchto dňoch ponuku literatúry na pultoch slovenských knižných obchodov.

Angličanka Philippa Gregory je autorkou historického románu Milenec panny. Je príbehom Alžbety I., ktorá ako nová kráľovná Anglicka a Írska čelí dvom veľkým hrozbám. Jednou z nich sú Francúzi hroziaci inváziou do Škótska, no ešte nebezpečnejšia je jej vášeň pre šľachtica a odsúdeného zradcu Roberta Dudleyho. Ona ho túži mať po svojom boku aj napriek tomu, že je ženatý. Jeho manželka Amy odmietne pristúpiť k tomu, aby sa jej milovaný manžel oženil s kráľovnou, no nemôže mu zabrániť, aby sa stal obľúbencom na dvore sprisahania a pôžitkov.

Američanka Vi Keelandová je autorkou romantického príbehu Projekt šéf. Hlavná postava príbehu spoznala Merricka na pracovnom pohovore. Dvadsať minút predtým jej vtrhol do kabínky na prezliekanie v jednom butiku, polonahá sa naňho osopila a zabuchla mu dvere pred nosom. Neveľa nato zistila, že ten grobian je jej potenciálny šéf. S touto prácou sa v duchu rozlúčila, až kým si v mailovej schránke nenašla pozvánku na druhé kolo pohovoru. Vysvitlo, že Merrick ju chce zamestnať iba preto, lebo ju považuje za najmenej schopnú kandidátku. Musí vytvoriť pozíciu firemného terapeuta, o ktorého on nestojí.

Tibetský duchovný liečiteľ Geše YongDong Losar je autorom knihy Pokojný dych, pokojná myseľ. V priebehu tisícročí sa v mnohých východných tradíciách vyvinuli praktiky, ktoré využívajú na liečbu uzdravujúcu energiu dychu. V čínštine sa táto energia nazýva čchi, v sanskrte prána a v tibetčine lung. Lung je životodarná energia, ktorá sa pohybuje naším telom. Nedostatok alebo nerovnováha tejto energie môže spôsobiť choroby tela a mysle alebo emocionálne problémy ako zmätok, hnev a smútok. Geše YongDong Losar, učenec a mních starobylej tibetskej tradície bön, vo svojej knihe ponúka overené praktiky, ktoré pomôžu vyrovnať lung energiu.