Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Danko otvoril v NRSR výstavu Holokaust, zdôraznil potrebu poučiť sa

Na snímke predseda SNS, Andrej Danko. Foto: TASR

Výstavu Danko otvoril aj za prítomnosti veľvyslanca Ruskej federácie Alexeja Fedotova a Ilju Altmana z Moskovského centra holokaustu.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Holokaust: likvidácia, oslobodenie, záchrana. To je názov výstavy, ktorú v priestoroch Národnej rady (NR) SR v stredu pri príležitosti Dňa pamiatky obetí fašizmu otvoril predseda parlamentu Andrej Danko (SNS). Jej cieľom je pripomínať hrôzy druhej svetovej vojny a osudy židov v koncentračných táboroch.

"Históriou sa nesmieme traumatizovať, musíme sa z nej poučiť," zdôraznil Danko v tejto súvislosti. Pri každej príležitosti je podľa jeho slov potrebné pripomínať si hrôzy druhej svetovej vojny a holokaustu, vyzdvihol najmä potrebu hovoriť o tom s mladými ľuďmi. "Možno o to viac, že žijeme v dobe, keď sú ľudia cynickejší, možno aj vďaka moderným technológiám," dodal.

Výstavu Danko otvoril aj za prítomnosti veľvyslanca Ruskej federácie Alexeja Fedotova a Ilju Altmana z Moskovského centra holokaustu.

Ruský veľvyslanec priblížil, že výstava mapuje osudy miliónov ľudí v koncentračných táboroch. Rovnako ako Danko zdôraznil potrebu vysvetľovať tieto udalosti mladým ľuďom, aby sa hrôzy z minulosti neopakovali v budúcnosti.