Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Človek v ohrození bude mať novú riaditeľku, stane sa ňou A. Najvirtová

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Najvirtová do organizácie prišla v roku 2017, po desiatich rokoch pôsobenia na Balkáne, kde pracovala pre viaceré mimovládne a medzinárodne organizácie.

Bratislava 14. januára (TASR) – Novou riaditeľkou organizácie Človek v ohrození sa od februára stane Andrea Najvirtová. Nahradí tak Braňa Tichého, ktorý na mieste riaditeľa pôsobil takmer päť rokov. TASR o tom informovala mediálna koordinátorka organizácie Človek v ohrození Frédérique Halászová.

Pod vedením Tichého sa podľa nej z Človeka v ohrození stala najväčšia humanitárna organizácia na Slovensku. V priebehu rokov sa jej pôsobenie výrazne rozšírilo, prevzala aktivity vo vylúčených komunitách na Slovensku a počet zamestnancov niekoľkonásobne narástol.

"Nové projekty, ako naša práca na východnej Ukrajine či v Libanone, úspešný projekt zamestnávania ľudí z vylúčených komunít alebo vynovenie konceptu festivalu dokumentárnych filmov Jeden svet a jeho rozšírenie do regiónov po celom Slovensku – to všetko sú veci, na ktoré som hrdý," spomenul Tichý.

Ako Halászová uviedla, práve obdobie zmien a rast organizácie súvisia aj s jeho odchodom. "V Človeku v ohrození sme uzatvorili jednu etapu transformácie. Dnes potrebuje vedenie, ktoré bude napĺňať novú víziu a ciele, ktoré sme si za posledných päť rokov spoločne stanovili," dodal Tichý. Na čelo organizácie sa preto od februára postaví Andrea Najvirtová, ktorá doteraz pôsobila ako koordinátorka humanitárnej pomoci a rozvojovej spolupráce.

Najvirtová do organizácie prišla v roku 2017, po desiatich rokoch pôsobenia na Balkáne, kde pracovala pre viaceré mimovládne a medzinárodne organizácie. "Želám si, aby bol Človek v ohrození naďalej vnímaný ako jedna z najrešpektovanejších organizácií na Slovensku. Ako organizácia, ktorá dokáže v zahraničí aj na Slovensku adresne pomáhať ešte väčšiemu počtu ľudí, ktorí sú v núdzi alebo žijú v dlhodobej chudobe," dodala.