Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Pri príležitosti 20. výročia vstupu SR do EÚ udelili cenu A. Dubčeka

Marta Žiaková, archívna snímka. Foto: TASR

Predsedníčka Úradu jadrového dozoru SR Marta Žiaková získala cenu za významné zásluhy o rozvoj v oblasti jadrovej energetiky a šírenie dobrého mena SR v medzinárodných odborných inštitúciách.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 2. mája (TASR) - Štátnu cenu Alexandra Dubčeka získali pri príležitosti 20. výročia vstupu SR do Európskej únie (EÚ) Zuzana Máčeková, Marta Žiaková a Spevácky zbor slovenských učiteľov. Laureátom ju odovzdal predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) na stredajšom slávnostnom galavečere v priestoroch Bratislavského hradu.

Starostke obce Uhrovec Zuzane Máčekovej ju udelili za významné zásluhy o zachovávanie a šírenie historického odkazu Alexandra Dubčeka a Ľudovíta Štúra aj za rozvíjanie dobrého mena Slovenska v zahraničí. Predsedníčka Úradu jadrového dozoru SR Marta Žiaková získala cenu za významné zásluhy o rozvoj v oblasti jadrovej energetiky a šírenie dobrého mena SR v medzinárodných odborných inštitúciách.

Spevácky zbor slovenských učiteľov ocenili za významné zásluhy o rozvoj v oblasti kultúry, za nepretržitú viac ako storočnú národnú reprezentáciu vokálneho umenia aj za šírenie dobrého mena SR. Ocenenie prevzal predseda zboru Ladislav Sabolčák.