Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Čaputová s Orbánom vyzdvihli význam Vyšehradskej štvorky

Na snímke úrady predsedu maďarskej vlády, prezidentka SR Zuzana Čaputová (vľavo) a maďarský premiér Viktor Orbán si podávajú ruky počas stretnutia v rámci oficiálnej návštevy slovenskej hlavy štátu v Budapešti vo štvrtok 11. júla 2019. Foto: TASR/DUNA/MTI

Orbán a Čaputová sa zhodli v tom, že vyšehradská spolupráca je strategickou záležitosťou pre strednú Európu.

Budapešť 11. júla (TASR) - Význam spolupráce Vyšehradskej štvorky dnes v Budapešti vyzdvihli slovenská prezidentka Zuzana Čaputová a predseda maďarskej vlády Viktor Orbán, informovala agentúra MTI.

Premiér na schôdzke, ktorá sa konala po rokovaní s prezidentom Jánosom Áderom, ocenil, že jedna z prvých zahraničných ciest slovenskej hlavy štátu po nástupe do funkcie viedla práve do Maďarska. Orbán zdôraznil, že maďarsko-slovenské vzťahy sa od roku 2010 postupne zlepšujú a že tieto krajiny spolu dosiahli vynikajúce výsledky.

Orbán a Čaputová sa zhodli v tom, že vyšehradská spolupráca je strategickou záležitosťou pre strednú Európu, a to najmä v terajších časoch, keď sa v Európskej únii diskutuje o najdôležitejších otázkach budúcnosti svetadielu, citovala MTI Orbánovho hovorcu Bertalana Havasiho.