Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Víťazom volieb je podľa Median SK OĽaNO, za ním Smer a PS-Spolu

Na snímke líder OĽaNO Igor Matovič pózuje fotografom s volebným štábom počas volebnej noci v centrále strany po zverejnení prvých odhadov po voľbách do NR SR v Trnave 29. februára 2020. Foto: TASR - Michal Svitok

Exit poll je považovaný za najpresnejší odhad volebných výsledkov. Ide o prieskum uskutočnený na voličoch, ktorí práve odovzdali svoj hlas.

Bratislava 29. februára (TASR) – Parlamentné voľby by malo vyhrať hnutie OĽaNO so ziskom 25,3 percenta hlasov. Druhý by mal byť Smer-SD s 13,9 percenta a tretia koalícia PS-Spolu (8,8 percenta). Za ňou s rovnakým výsledok ĽSNS. Vyplýva to z exit pollu, ktorý robila agentúra Median SK pre RTVS.

Rovnako 8,8 percenta by mala dostať strana ĽSNS, ďalej by malo nasledovať hnutie Sme rodina (7,5 percenta). SaS by mala mať 6,4 percenta hlasov, Za ľudí 5,6 percenta. Ako posledné by sa do parlamentu malo dostať KDH so ziskom päť percent hlasov.

Pred bránami parlamentu by zostali Maďarská komunitná spolupatričnosť (4,4 percenta), SNS (tri percentá) a Dobrá voľba (2,9 percenta). Most-Híd by mal mať 2,8 percenta, Vlasť 2,7 percenta hlasov. Ostatné kandidujúce strany by nemali získať ani percento hlasov.

Exit poll je považovaný za najpresnejší odhad volebných výsledkov. Ide o prieskum uskutočnený na voličoch, ktorí práve odovzdali svoj hlas.