Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Z mestského úradu v Nitre odchádza po ročnom pôsobení prednosta

Nitriansky hrad. Foto: MP spol

Ján Odzgan pracoval na nitrianskom mestskom úrade od 5. decembra minulého roka ako odborný konzultant pre strategické riadenie, pozíciu prednostu prevzal 8. januára tohto roka.

Nitra 21. novembra (TASR) – Prednosta Mestského úradu v Nitre Ján Odzgan ukončí v decembri svoje ročné pôsobenie na nitrianskom mestskom úrade. Podľa hovorcu mesta Tomáša Holúbeka je dôvodom odchodu nová pracovná ponuka. Vedením úradu bude poverený Martin Horák, súčasný vedúci odboru inovácií, transparentného riadenia a klientskej spokojnosti. „Doterajší prednosta pôsobil na úrade ako stabilizačný manažér a svoju misiu na úrade podľa nás naplnil, manažérsky nastavil viaceré procesy. Martin Horák nadviaže na jeho prácu,“ potvrdil Holúbek.

Ján Odzgan pracoval na nitrianskom mestskom úrade od 5. decembra minulého roka ako odborný konzultant pre strategické riadenie, pozíciu prednostu prevzal 8. januára tohto roka. V čase svojho nástupu na pozíciu bol Odzgan spoločníkom v jednej spoločnosti a v ďalších dvoch aj konateľom. „Vzdám sa konateľstva v obidvoch spoločnostiach a v zmysle zákona so súhlasom primátora zostanem spoločníkom vo firmách,“ uviedol po nástupe do funkcie prednostu. Podľa výpisu z obchodného registra sa tak doteraz nestalo.

Martin Horák, ktorý bude dočasne poverený vedením úradu, je vedúcim odboru inovácií, transparentného riadenia a klientskej spokojnosti, ktorý vznikol po nástupe nového vedenia mesta. Horák bol súčasťou predvolebného tímu Hattas – Zmena pre Nitru. Poslanec Štefan Štefek upozornil na netransparentné výberové konanie v súvislosti s obsadením postu vedúceho transparentného riadenia. „Výberové konanie bolo vypísané 18. decembra 2018 s tým, že uchádzači môžu doručiť svoje žiadosti do 27. decembra. Z desiatich dní boli dva víkendové a tri vianočné sviatky. Takýmto spôsobom vypísať výberové konanie, to som na tomto meste ešte asi ani nezažil. Toto je výberové konanie na spôsob 'náš človek'," povedal Štefek, ktorý bol v minulosti niekoľko rokov viceprimátorom.