Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Turčeku narazil ráno kamión do rodinného domu, nehodu vyšetrujú

Na ceste I/65 v katastri Turčeka v okrese Turčianske Teplice narazil v stredu krátko pred 5.00 h náves nákladného motorového vozidla do rodinného domu. Foto: TASR - KR PZ v Žiline

Päťdesiattriročný vodič z Turecka viedol nákladné motorové vozidlo Scania s návesom v smere od Turčianskych Teplíc na Kremnicu.

Turček 25. apríla (TASR)- Na ceste I/65 v katastri Turčeka v okrese Turčianske Teplice narazil v stredu krátko pred 5.00 h náves nákladného motorového vozidla do rodinného domu. Príčiny nehody, ktorá sa zaobišla bez zranení, polícia vyšetruje. Informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

"Päťdesiattriročný vodič z Turecka viedol nákladné motorové vozidlo Scania s návesom v smere od Turčianskych Teplíc na Kremnicu. V dôsledku zlého technického stavu ťahača došlo k odpojeniu návesu, ktorý zišiel z vozovky a narazil do rodinného domu. Vodič pokračoval ďalej v jazde a vozidlo odstavil pri autobusovej zastávke Kremnické Bane, kde ho vypátrala policajná hliadka," opísal Moravčík.

Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb podľa neho nedošlo a alkohol u vodiča vykonanou dychovou skúškou policajti nezistili. "Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 47.000 eur. Vodičovi bola v blokovom konaní za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky uložená pokuta vo výške 300 eur," ozrejmil.

Polícia v tejto súvislosti žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. "Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách. Je dôležité uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky," zdôraznil žilinský krajský policajný hovorca.