Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V TANAP-e sa chystajú zasadiť 40.000 stromov, pridať sa môže každý

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Verejné sadenie lesa sa začne v sobotu (5. 10.) od 9.00 h a trvať bude do nedele (6. 10.) večera. Uskutoční na pozemkoch Štátnych lesov TANAP-u v Látanej doline pod odborným dohľadom.

Zuberec 1. októbra (TASR) – V kalamitou a škodcami zničenej časti Západných Tatier – Roháčov sa tento víkend uskutoční verejné sadenie lesa. Pomôcť ozdraviť kúsok slovenských veľhôr môže každý, cieľom je vysadiť 40.000 stromov.

"Zasadenie lesa predstavuje dlhodobé zmýšľanie, ktoré by sme mali uplatňovať aj v podnikateľskej oblasti...Príroda je pre nás inšpiráciou, ako robiť veci lepšie a dlhodobo. Preto ju chceme chrániť,“ priblížil filozofický rozmer podujatia Jaroslav Chrapko zo spoločnosti Dedoles, ktorá je iniciátorom aktivity.

Verejné sadenie lesa sa začne v sobotu (5. 10.) od 9.00 h a trvať bude do nedele (6. 10.) večera. Uskutoční na pozemkoch Štátnych lesov TANAP-u v Látanej doline pod odborným dohľadom. Od hotela Primula, kde bude zázemie pre inštrukcie, občerstvenie i program, je na miesto sadenia zabezpečená pravidelná doprava elektrickým vláčikom. K hotelu premávajú pravidelné autobusové linky, alebo sa záujemcovia môžu dopraviť autom na záchytné parkovisko.

V rámci podujatia sa uskutočnia aj sprievodné vzdelávacie aktivity na rozšírenie povedomia o lesoch ako pedagogika sadenia stromov i tvorivé dielne pre deti.