Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V Rožňave predstavia výstavu karikatúr s názvom Život náš covidový

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Vernisáž výstavy slovenských a českých karikaturistov sa v priestoroch rožňavskej knižnice uskutoční v pondelok o 17.00 h. Výstava bude pre verejnosť bezplatne prístupná do 24. mája.

Rožňava 14. apríla (TASR) - V Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave v pondelok (15. 4.) otvoria výstavu slovenských a českých karikaturistov s názvom Život náš covidový. Výstava má za cieľ návštevníkom prostredníctvom humorných ilustrácií pripomenúť obdobie pandémie koronavírusu. TASR o tom za rožňavskú knižnicu informovala Tatiana Bachňáková.

"Všetko sa to začalo tvorbou prvých kresieb v školských laviciach, kde som parodoval svojich spolužiakov a, samozrejme, tiež učiteľov. Postupne sa to začalo nabaľovať, až som zrazu mal plnú zásuvku," uviedol karikaturista a ilustrátor Roman Sika.

Výstava Život náš covidový má prostredníctvom prác karikaturistov humorne pripomenúť obdobie pandémie koronavírusu. Organizátori pracujú s myšlienkou, že smiech pôsobí ako ochrana proti záťažovým udalostiam a pomáha bojovať proti stresu, hnevu, úzkosti a depresii. Výstavu rožňavskej knižnici poskytli Mestské kultúrne stredisko (MsKS) a Galéria kresleného humoru v Novom Meste nad Váhom.

"Teším sa, že sme sa v čase uzatvorených hraníc a izolácie touto výstavou prepojili s českými karikaturistami a mohli sme tak priniesť v ťažkých mesiacoch úsmev mnohým ľuďom," uviedla riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Novom Meste nad Váhom Mária Volárová s tým, že výstava mala úspech už v niekoľkých mestách Slovenska.

Vernisáž výstavy slovenských a českých karikaturistov sa v priestoroch rožňavskej knižnice uskutoční v pondelok o 17.00 h. Výstava bude pre verejnosť bezplatne prístupná do 24. mája.