Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Petržalke vypukol požiar bytu, lokalizovali ho po viac ako hodine

Na snímke príslušníci Hasičského a záchranného zboru zasahujú pri požiari bytu, ktorý vypukol v bytovom dome na Vígľašskej ulici v Bratislave 3. marca 2019. Foto: TASR - Pavol Zachar

Pri požiari zasahujú hasiči z hasičských staníc Petržalka a Radlinského a hasiči z Pezinka.

Bratislava 3. marca (TASR) - Pri požiari na Vígľašskej ulici v bratislavskej Petržalke aktuálne zasahuje 25 hasičov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzana Farkasová.

"Požiar vypukol o 12.30 h v jednom z bytov na 10. poschodí, pričom bytový dom je od 9. poschodia silne zadymený. Hasiči na mieste zasahujú v autonómnych dýchacích prístrojoch aj s termokamerami, momentálne sa pripravujú na evakuáciu obyvateľov," povedala.

Pri požiari zasahujú podľa jej slov hasiči z hasičských staníc Petržalka a Radlinského a hasiči z Pezinka. Doplnila, že na miesto smeruje evakuačný autobus zo záchrannej brigády v Malackách.

Hasičom sa podarilo lokalizovať požiar v byte v bratislavskej Petržalke


Požiar bytu na Vígľašskej ulici v bratislavskej Petržalke sa hasičom podarilo lokalizovať. Aktuálne na mieste zasahuje 38 hasičov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzana Farkasová.


"K udalosti smeruje aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR," povedala. Na miesto boli vyslaní i hasiči z Dúbravky. Pri požiari zasahujú aj hasiči z hasičských staníc Petržalka a Radlinského a hasiči z Pezinka.

Požiar vypukol podľa slov hovorkyne o 12.30 h v jednom z bytov na 10. poschodí, bytový dom je od 9. poschodia silne zadymený. "Hasiči na mieste zasahujú v autonómnych dýchacích prístrojoch aj s termokamerami, momentálne sa pripravujú na evakuáciu obyvateľov," doplnila.

Hasičom sa už podarilo zlikvidovať požiar v byte v bratislavskej Petržalke



Hasičom sa už podarilo úplne zlikvidovať požiar bytu na Vígľašskej ulici v bratislavskej Petržalke. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzana Farkasová.

"Udalosť si vyžiadala jednu zranenú osobu, ktorá bola prevezená do nemocnice. Hasiči odchádzajú z miesta požiaru na svoje základne," povedala.