Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Tínedžer napadol so sekerou svojho mladšieho brata ležiaceho v posteli

Sekera, ktorou 17-ročný Denis napadol svoj brata ráno o siedmej hodine, 13. septembra 2019. Foto: Polícia Slovenskej republiky - Facebook

Policajti osobu zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Poverený policajt ho obvinil z úmyselného ublíženia na zdraví na chránenej osobe.

Sereď 13. septembra (TASR) - Policajti zo Serede obvinili z úmyselného ublíženia na zdraví 17-ročného mladistvého z obce Váhovce, ktorý v stredu (11. 9.) napadol so sekerou v ruke svojho o rok mladšieho brata. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

"So sekerou v ruke prišiel k bratovi ležiacemu na posteli, a sekerou sa mu zahnal na hlavu. Ten stihol dať ruky pred tvár a sekera sa mu zaťala do dvoch prstov ľavej ruky. Útok mu spôsobil rezno–sečné rany s poškodením šliach," opísala Linkešová.



Policajti osobu zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Poverený policajt ho obvinil z úmyselného ublíženia na zdraví na chránenej osobe. Zároveň bol spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie z dôvodu, že bol v auguste odsúdený za úmyselný trestný čin.

Začiatkom roku sa totiž 17-ročný Denis dopustil lúpeže. Osobu mal kvôli peniazom zbiť a potom okradnúť o 20 eur. "Súd ho za lúpež koncom augusta odsúdil a ako mladistvému mu vymeral trest odňatia slobody na 18 mesiacov nepodmienečne s odkladom na 18 mesiacov pod probačným dohľadom, s tým že mal nahradiť škody a verejne alebo osobne sa osobe ospravedlniť," doplnila krajská hovorkyňa.

Právna kvalifikácia prípadu sa môže zmeniť na základe ďalších výpovedí a znaleckých posudkov.