Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Krupine v priebehu roka pribudlo ďalších osem kamier

Ilustračný záber. Foto: TASR/Pavol Remiaš

Cieľom projektu je zabezpečiť systematické a kontinuálne monitorovanie mestských lokalít za účelom zvýšenia bezpečnosti.

Krupina 6. decembra (TASR) - Mesto Krupina v priebehu roka 2017 opätovne rozšírilo kamerový systém vďaka dotácii Ministerstva vnútra SR vo výške 15.000 eur a vlastnému spolufinancovaniu.

Ako sa píše na stránke mesta, cieľom projektu je zabezpečiť systematické a kontinuálne monitorovanie mestských lokalít za účelom zvýšenia bezpečnosti a ochrany zdravia a majetku občanov a návštevníkov mesta, ako aj majetku iných inštitúcií a subjektov pôsobiacich v Krupine.

V meste tak pribudlo osem kamier, a to na Pribinovej ulici, na ulici Malinovského a na ulici Juraja Špitzera. "Rozšírením kamerového systému v uvedených lokalitách sa prispeje k zlepšeniu dopravnej bezpečnosti na ceste I. triedy a na miestnych komunikáciách, k eliminácii majetkovej kriminality a násilnej kriminality," píše sa na stránke.

Mesto Krupina sa plánuje zapojiť aj do ďalších výziev na projekty v oblasti prevencie kriminality, aby tak zvýšilo bezpečnosť meste.