Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Holíči volili aj účinkujúci v dobovom oblečení

Na snímke účinkujúci na festivale Rotenstein v stredovekom oblečení vo volebnej miestnosti si prezerá hlasovacie lístky počas volieb do Európskeho parlamentu v Holíči v sobotu 25. mája 2019. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Zámok Holíč, na ktorom sa koná festival, získal nemalé nenávratné finančné príspevky z Európskej únie.

Holíč 25. mája (TASR) – Na Holíčskom zámku sa koná v sobotu historický festival Rotenstein, preto viacerí účinkujúci volili v Holíči v dobovom oblečení.

K urnám prišli prestrojení za rytierov, šašov či princezné. "Záleží mi na budúcnosti Európskej únie. Každému Slovákovi odkazujem, aby využil túto možnosť. Takisto volím aj z morálnej povinnosti a záleží mi na tom, koho si púšťame mimo Slovenska, do Európskeho parlamentu," uviedla jedna z účinkujúcich na festivale.

Zámok Holíč, na ktorom sa koná festival, získal nemalé nenávratné finančné príspevky z Európskej únie. "Na tomto zámku je pekne vidieť, ako je naša účasť v Únii prínosom. V podstate je to vizitka nášho členstva v európskom zoskupení, ktoré nám pomáha zachovávať našu kultúru a naše dedičstvo," doplnil ďalší z účinkujúcich na festivale Rotenstein.