Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Regióny

UCM a Trnavská univerzita spojili sily pri príprave Detskej univerzity

Ilustračná fotografia Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Detská univerzita je inšpirovaná existenciou detských univerzít v Európe. Jej predchádzajúcich sedem ročníkov pripravila Univerzita sv. Cyrila a Metoda.

Trnava 13. mája (TASR) - Univerzity v Trnave pripravujú spoločnú Detskú univerzitu. Projekt Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave, Trnavskej univerzity a OZ Lifestarter je určený pre deti vo veku od sedem do 15 rokov. Od 1. do 4. júla im ponúkne zážitkové učenie a zábavné aktivity, informovala rektorka UCM Katarína Nováková Slobodová.

V rámci denného detského tábora môžu deti navštíviť vedecké pracoviská obidvoch univerzít. Pod vedením odborníkov zaujímavým spôsobom získajú nové poznatky z rôznych oblastí vedy a výskumu. "Naším cieľom je podnietiť ich zvedavosť a ukázať im, že štúdium na vysokej škole môže byť zaujímavé a obohacujúce zároveň," povedala rektorka.

Počas jedného týždňa účastníci Detskej univerzity navštívia štyri fakulty, Fakultu masmediálnej komunikácie a Fakultu sociálnych vied na UCM, Filozofickú a Pedagogickú fakultu na Trnavskej univerzite. Okrem zážitkového programu absolvujú aj slávnostnú imatrikuláciu a promóciu. "Spoločná Detská univerzita je jedným z prvých projektov spolupráce oboch univerzít, ktoré môžu vnímať obyvatelia Trnavy a blízkeho okolia," skonštatoval Miloš Lichner, poverený rektor Trnavskej univerzity.

Detská univerzita je inšpirovaná existenciou detských univerzít v Európe. Jej predchádzajúcich sedem ročníkov pripravila Univerzita sv. Cyrila a Metoda. Detská univerzita UCM bola prvým projektom svojho druhu v Trnavskom samosprávnom kraji.