Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Streľba na diskotéke v Horovciach má druhú obeť

Na archívnej snímke členovia Pohotovostného policajného útvaru vedú na Okresnom súde v Trenčíne muža, ktorý mal v sobotu 22. júna 2019 nadránom na diskotéke v Horovciach v okrese Púchov strieľať. Foto: TASR Radovan Stoklasa

K streľbe na diskotéke v Horovciach došlo v sobotu nadránom. Na jej následky zomrel jeden mladý človek, ďalších dvoch strelec zranil – jedného výstrelom do hlavy, druhého do brucha.

Horovce 26. júna (TASR) – Sobotná (22. 6.) streľba na hasičskej diskotéke v obci Horovce v Púchovskom okrese má druhú obeť. Na následky strelného poranenia hlavy zomrel v nemocnici mladý dobrovoľný hasič. Informoval o tom na sociálnej sieti Dobrovoľný hasičský zbor Horovce.

„Dnes ku nám dostala smutná správa, že boj o svoj život prehral aj Maťo. Druhý z trojice chlapcov, na ktorých zaútočil zbraňou útočník. Aj touto cestou by sme chceli jeho rodine a známym vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ informujú dobrovoľní hasiči z Horoviec na sociálnej sieti.

„Môžeme potvrdiť, že na následky strelných poranení došlo 25. júna k úmrtiu M. E., právna kvalifikácia skutku zostáva nezmenená,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

K streľbe na diskotéke v Horovciach došlo v sobotu nadránom. Na jej následky zomrel jeden mladý človek, ďalších dvoch strelec zranil – jedného výstrelom do hlavy, druhého do brucha. Zo skutku polícia obvinila 35-ročného Martina C., ktorý po streľbe ušiel do lesa. Polícia ho po rozsiahlej pátracej akcii po niekoľkých hodinách zadržala.

Policajný vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v súbehu s obzvlášť závažným zločinom vraždy sčasti dokonaným, sčasti v štádiu pokusu. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 25 rokov. V pondelok (24. 6.) rozhodol Okresný súd v Trenčíne o jeho väzobnom stíhaní.